NRK Meny
Normal

Linken og Jobben får leve

Møtestedet for rusmisbrukere i Kongsvinger, Linken og Jobben, får fortsatt leve. Det bestemte et enstemmig kommunestyre i kveld.

Den videre driften av møtestedet Linken og Jobben på Kongsvinger skal i kveld avgjøres av politikerne i Kongsvinger. Det tre-årige prosjektet med Frelsesarmeen er snart ute, og i kommunestyret skal det avgjøres om det blir tre nye år...

Se video fra en spent stemning tidligere i dag.

Brukerne av lavterskeltilbudet for rusmisbrukere i Kongsvinger var tidligere i dag spente på om værestedet Linken og Jobben kom til å overleve.

Etter et treårig prosjekt var spørsmålet om kommunen ville la Frelsesarmeen fortsette tilbudet i byen.

Men i kveld ble det klart, det blir tre nye år, sa et enstemmig kommunestyre.

Blir kake

Dermed satser Kongsvinger kommune 2.8 millioner kroner årlig på tilbudet i minst tre år til.

I løpet av en dag er rundt 15 personer i sving med forskjellig arbeid rundt om i distriktet. Rundt 35 brukere er innom værestedet daglig. Tilbudet fullroses av brukerne.

Fredag blir det kake, den var bestilt på forhånd.

– Kommunen har hatt en plan om å spare inn 35 millioner kroner, så vi har ikke vært sikre på at Linken og Jobben fikk fortsette, men vi fikk positive signaler, sier Tony Bekkengen, daglig leder, Linken og Jobben.

Det har vært stort fokus på rusproblemene i byen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Erkjenner å ha brukt kniv

  Den 15-årige jenta som knivstakk en ansatt fra en barnevernsinstitusjon på Hedmarken i november, har erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Det skjedde i Hamar sentrum (bildet). Jenta etterforskes også for en voldshendelse i Tønsberg.

  REMA 1000 VED BASARENE I HAMAR: like ved der omsorgsarbeider ble knivstukket av beboer
  Foto: Knut Røsrud / NRK
 • Røykutvikling Domkirkeodden

  Brannvesenet fikk raskt kontroll etter røykutvikling i ventilasjonssystem på et av husene på Domkirkeodden i Hamar. Brannvesenet rykket ut ved 02.45-tida i natt. Røykutviklingen skyldes varmgang i et aggregat.

 • Videregående skoler rustes opp


  Hedmark fylkeskommune skal bruke 100 millioner kroner de nærmeste åra, på å ruste opp Solør videregående skole i Våler og på Sønsterud. Det skriver Østlendingen. I første rekke er det tekniske oppgraderinger av skolebyggene som skal gjøres.