NRK Meny
Normal

Linken og Jobben får leve

Møtestedet for rusmisbrukere i Kongsvinger, Linken og Jobben, får fortsatt leve. Det bestemte et enstemmig kommunestyre i kveld.

Den videre driften av møtestedet Linken og Jobben på Kongsvinger skal i kveld avgjøres av politikerne i Kongsvinger. Det tre-årige prosjektet med Frelsesarmeen er snart ute, og i kommunestyret skal det avgjøres om det blir tre nye år...

Se video fra en spent stemning tidligere i dag.

Brukerne av lavterskeltilbudet for rusmisbrukere i Kongsvinger var tidligere i dag spente på om værestedet Linken og Jobben kom til å overleve.

Etter et treårig prosjekt var spørsmålet om kommunen ville la Frelsesarmeen fortsette tilbudet i byen.

Men i kveld ble det klart, det blir tre nye år, sa et enstemmig kommunestyre.

Blir kake

Dermed satser Kongsvinger kommune 2.8 millioner kroner årlig på tilbudet i minst tre år til.

I løpet av en dag er rundt 15 personer i sving med forskjellig arbeid rundt om i distriktet. Rundt 35 brukere er innom værestedet daglig. Tilbudet fullroses av brukerne.

Fredag blir det kake, den var bestilt på forhånd.

– Kommunen har hatt en plan om å spare inn 35 millioner kroner, så vi har ikke vært sikre på at Linken og Jobben fikk fortsette, men vi fikk positive signaler, sier Tony Bekkengen, daglig leder, Linken og Jobben.

Det har vært stort fokus på rusproblemene i byen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret. Dette er litt høyere enn landsgjennomsnittet.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.