NRK Meny
Normal

Kvinne fra Lillehammer omkom under dykking

Det var en kvinne i 20-åra fra Lillehammer som omkom i en dykkerulykke i Thailand. Kriseteamet bistår nå familien hjemme i Norge.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen i 20-åra ble ifølge thailandske medier påkjørt av en motorbåt under et dykkerkurs i Thailand mandag. Hun døde av skadene på vei til sykehus.

Ulykken skjedde ved den populære dykkerøya Koh Tao. Kvinnen ble sendt til sykehus på Koh Samui.

Vitner skal ifølge en thailandsk nettavis ha forklart politiet at kvinnen dykket i grunt vann sammen med en instruktør da ulykken skjedde. Føreren av motorbåten er ifølge nettavisa siktet for uaktsom kjøring.

Det var Lillehammer byavis som først skrev om saken. Gudbrandsdal politidistrikt bekrefter overfor NRK at en kvinne fra Lillehammer er omkommet og at de har informert familien og engasjert prest og kriseteam.

– Vi har hatt samtaler med familien i dag og skal ha nye samtaler i morgen. Vi bistår med mental krisehjelp i den første perioden, sier leder for det kommunale kriseteamet, psykiatrisk sykepleier Jørgen Due.

Pressevakt i Utenriksdepartementet Rune Bjåstad sier de jobber med saken.

– Vi kan ikke bekrefte noe foreløpig, fordi vi har ikke fått offisiell bekreftelse fra thailandske myndigheter. Ambassaden er i kontakt med lokalt politi og med familien, sier Bjåstad til NRK mandag kveld.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.