Lillehammer best i bunnoppgjør

KRISTINS HALL (NRK): Med et forrykende åpningstempo avgjorde Lillehammer i realiteten bunnoppgjøret mot Kongsvinger allerede i kampens første periode.

Ishockey-keeper fra Kongsvinger under kamp mot Lillehammer.

FARLIG FRAMPÅ: Lillehammers nr. 46, Elias Bjuhr, setter Kongsvingers keeper og forsvar på prøve i 2. periode i Kristins Hall.

Sluttresultat: Lillehammer - Kongsvinger 5-3.

Tomålsscorer Dag-Morten Wehn var sterkt medvirkende til at Lillehammer fikk med seg alle tre poengene. Selv var han bare delvis fornøyd etter seieren.

– Vi starter fryktelig bra, men så dabber vi av litt utover i kampen og byr dem inn i matchen igjen. Jeg synes vi er et bedre lag enn dem hele veien, men vi gjør mye rart, sier han.

Dag-Morten Wehn står inne Kristins Hall med tribuner i bakgrunnen.

TOMÅLSSCORER: Dag-Morten Wehn scoret to mål og bidro sterkt til at Lillehammer stakk av med alle poengene i Kristins Hall søndag.

Før søndagens oppgjør lå Lillehammer og Kongsvinger på henholdsvis nest siste og siste plass på tabellen.

– Det var veldig viktig å få tre poeng her slik at vi henger med. Vi vil bli bedre enn i fjor og ikke ligge nede i «sumpa». Da må vi vinne hjemme mot Kongsvinger, det er ikke mer å snakke om, sier Wehn.

Knallstart for hjemmelaget

Allerede etter 2 minutter og 13 sekunder I Kristins Hall satt den første pucken i nettet bak Kongsvingers keeper. Da drøye 12 minutter var spilt ledet hjemmelaget hele 5-1 etter scoringer av Dag-Morten Wehn (2 mål), Stephan Vigier (2 mål) og Jacob Noer.

Kongsvinger spilte seg mer inn i kampen etter hvert, og til pause stod det 5-2 etter reduseringer av Jacub Ciger og Timo Kuuluvainen. Andre periode ble noe roligere og kampen enda jevnere. Kongsvinger reduserte til 5-3 ved Sean-Michel Sunnquist.

Drøyt 1100 tilskuere i Kristins Hall i Lillehammer fikk se to lag som kjempet for harde livet for å sikre seg poengene i den siste perioden. Begge lag produserte flere sjanser, men ingen maktet å få pucken i mål.

Lillehammerspillere jubler for mål i ishockeykamp.

SJOKKÅPNET: Lillehammerspiller Dag-Morten Wehn jubler for 1-0 scoringen som kom etter bare 2 minutter og 13 sekunder.

Bunnen for Kongsvinger

Kongsvinger ligger nå helt sist i Get-ligaen med fattige ett poeng. Det var en nedbrutt trener Janne Saavalainen som snakket med NRK utenfor garderoben rett etter kampslutt.

Janne Saavalainen står inne i Kristins Hall med tribuner i bakgrunnen.

IKKE FORNØYD: Kongsvinger-trener Janne Saavalainen var svært misfornøyd med sitt eget lags forsvarsspill i kampen mot Lillehammer.

– Det var en elendig og forferdelig start for oss. Men så klarer vi etter hvert å samle oss og vinner resten av kampen, sier han.

Saavalainen har tro på at Kongsvinger skal makte å snu de dårlige resultatene, men da må forsvarsproblemene løses.

– Så lenge vi slipper inn 5-6 mål per kamp, så vinner vi ikke. Vi må forbedre forsvarsspillet vårt, sier han.