NRK Meny

Lav strømpris gir kutt i kommunene

Ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker sier mindre utbytte til de 29 eierkommunene i Eidsiva Energi vil gå ut over tilbudet til innbyggerne. Kraftselskapet vedtok i dag at utbyttet til kommunene kuttes med 150 millioner kroner fram til 2019. Inntektene har sviktet på grunn av lavere strømpriser.

Anita Ihle Steen
Foto: Frode Meskau / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lange køer inn mot Elverum

  Det har vært lange køer på riksvei 3/25 inn mot Elverum i dag. Køene skyldes veiarbeid og trafikkdirigering på Grindalsmoen. Asfaltarbeid i natt ble forsinket etter problemer med en maskin. Trafikken har i perioder stått stille helt fra Midtskogen.

  Kø inn mot Elverum
  Foto: Vibecke Vold Haagensen / NrK
 • Folldøl slipper søppel-bot

  En gårdbruker i Folldal slipper bot etter først å ha blitt anmeldt for forsøpling med en privat avfallsplass i nærheten av elva Folla. I følge Østlendingen slipper mannen å betale fordi han på eget initiativ har ryddet opp etter seg.

 • Reiselivspris til Trysil

  Destinasjon Trysil og Trysil Bike Arena har vunnet reiselivsprisen for 2017. Destinasjonen får prisen for sykkelsatsingen i Trysilfjellet som er bygd opp over tre år. Juryen skriver blant annet i sin begrunnelse at anlegget er unikt i Skandinavia og gir en tilrettelagt opplevelse for hele familien.