NRK Meny
Normal

Lærer siktet for overgrep mot elev

En mannlig lærer på en ungdomsskole i Gudbrandsdalen er siktet for seksuelle overgrep mot en elev under 16 år. Han innrømmer staffskyld etter siktelsen.

Video Lærer siktet for overgrep mot elev

Lærer siktet for overgrep mot elev

Ifølge politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt har mannen vært inne til avhør.

– En lærer er siktet etter straffeloven paragraf 196, første ledd, som da gjelder seksuell omgang med barn under 16 år. Han har vært inne til avhør, men jeg vil ikke kommentere hva han har sagt, sier Ringvik til NRK.

Ringvik sier til dagbladet.no at mannen ble pågrepet da han var på vei til jobb mandag morgen. Pågripelsen var nøye planlagt, og det ble foretatt en ransaking hjemme hos læreren før han ble avhørt.

Innrømmer straffskyld

Ifølge hans forsvarer, Tor Kolden, er mannen svært fortvilt over situasjonen.

– Han har erkjent straffskyld etter siktelsen. Han har lagt vekt på å samarbeide med politiet, for at saken skal bli oppklart så fort som mulig, sier Kolden til NRK.

– Hvordan har din klient reagert på saken?

– Det sier seg sjøl at det er en alvorlig og vanskelig sak for alle som er involvert. Det gjelder både fornærmede, siktede og deres familier.

Advokaten påpeker at siktelsen ikke omfatter vold eller tvang

– Vi reagerte med sjokk og vantro

Kommunen hvor mannen jobber, suspenderte læreren umiddelbart. Suspensjonen gjelder inntil politisaken er avgjort.

Kommunen fikk vite om saken for et par dager siden, og har informert om foreldre og foresatte. «Vi må gjennomføre nødvendige tiltak og bry oss», står det i kommunens brev til foreldrene, skriver GD.no.

Lars Rune Ringvik, politiadvokat i Gudbrandsdalen politidistrikt

Politiadvokat Lars Rune Ringvik bekrefter saken.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Kommunalsjefen i den aktuelle kommunen sier de reagerer med sjokk og vantro da de fikk høre om saken.

– Det er viktig at saken kommer opp, men den er vanskelig for hele lokalsamfunnet. Vi er opptatt av å ivareta alle som er berørt på ulike vis, på en ryddig og ordentlig måte, sier kommunalsjefen til NRK.

Ikke klart om det er flere fornærmede

Det ble også gjennomført dommeravhør av den mindreårige jenta.

– Foreløpig er siktelsen avgrenset til én person, men saken er ennå under etterforskning, sier Ringvik til dagbladet.no.

Lensmannen i den aktuelle kommunen sier til avisa at dette er en vanskelig og tøff sak for hele lokalsamfunnet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.