NRK Meny
Normal

Lærer siktet for overgrep mot elev

En mannlig lærer på en ungdomsskole i Gudbrandsdalen er siktet for seksuelle overgrep mot en elev under 16 år. Han innrømmer staffskyld etter siktelsen.

Video Lærer siktet for overgrep mot elev

Lærer siktet for overgrep mot elev

Ifølge politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt har mannen vært inne til avhør.

– En lærer er siktet etter straffeloven paragraf 196, første ledd, som da gjelder seksuell omgang med barn under 16 år. Han har vært inne til avhør, men jeg vil ikke kommentere hva han har sagt, sier Ringvik til NRK.

Ringvik sier til dagbladet.no at mannen ble pågrepet da han var på vei til jobb mandag morgen. Pågripelsen var nøye planlagt, og det ble foretatt en ransaking hjemme hos læreren før han ble avhørt.

Innrømmer straffskyld

Ifølge hans forsvarer, Tor Kolden, er mannen svært fortvilt over situasjonen.

– Han har erkjent straffskyld etter siktelsen. Han har lagt vekt på å samarbeide med politiet, for at saken skal bli oppklart så fort som mulig, sier Kolden til NRK.

– Hvordan har din klient reagert på saken?

– Det sier seg sjøl at det er en alvorlig og vanskelig sak for alle som er involvert. Det gjelder både fornærmede, siktede og deres familier.

Advokaten påpeker at siktelsen ikke omfatter vold eller tvang

– Vi reagerte med sjokk og vantro

Kommunen hvor mannen jobber, suspenderte læreren umiddelbart. Suspensjonen gjelder inntil politisaken er avgjort.

Kommunen fikk vite om saken for et par dager siden, og har informert om foreldre og foresatte. «Vi må gjennomføre nødvendige tiltak og bry oss», står det i kommunens brev til foreldrene, skriver GD.no.

Lars Rune Ringvik, politiadvokat i Gudbrandsdalen politidistrikt

Politiadvokat Lars Rune Ringvik bekrefter saken.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Kommunalsjefen i den aktuelle kommunen sier de reagerer med sjokk og vantro da de fikk høre om saken.

– Det er viktig at saken kommer opp, men den er vanskelig for hele lokalsamfunnet. Vi er opptatt av å ivareta alle som er berørt på ulike vis, på en ryddig og ordentlig måte, sier kommunalsjefen til NRK.

Ikke klart om det er flere fornærmede

Det ble også gjennomført dommeravhør av den mindreårige jenta.

– Foreløpig er siktelsen avgrenset til én person, men saken er ennå under etterforskning, sier Ringvik til dagbladet.no.

Lensmannen i den aktuelle kommunen sier til avisa at dette er en vanskelig og tøff sak for hele lokalsamfunnet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i Storgata

    Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

  • Svele fortsetter i Storhamar

    Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

  • Tatt med narkotika

    En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.