Lærer siktet for overgrep mot elev

En mannlig lærer på en ungdomsskole i Gudbrandsdalen er siktet for seksuelle overgrep mot en elev under 16 år. Han innrømmer staffskyld etter siktelsen.

Video Lærer siktet for overgrep mot elev

Lærer siktet for overgrep mot elev

Ifølge politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt har mannen vært inne til avhør.

– En lærer er siktet etter straffeloven paragraf 196, første ledd, som da gjelder seksuell omgang med barn under 16 år. Han har vært inne til avhør, men jeg vil ikke kommentere hva han har sagt, sier Ringvik til NRK.

Ringvik sier til dagbladet.no at mannen ble pågrepet da han var på vei til jobb mandag morgen. Pågripelsen var nøye planlagt, og det ble foretatt en ransaking hjemme hos læreren før han ble avhørt.

Innrømmer straffskyld

Ifølge hans forsvarer, Tor Kolden, er mannen svært fortvilt over situasjonen.

– Han har erkjent straffskyld etter siktelsen. Han har lagt vekt på å samarbeide med politiet, for at saken skal bli oppklart så fort som mulig, sier Kolden til NRK.

– Hvordan har din klient reagert på saken?

– Det sier seg sjøl at det er en alvorlig og vanskelig sak for alle som er involvert. Det gjelder både fornærmede, siktede og deres familier.

Advokaten påpeker at siktelsen ikke omfatter vold eller tvang

– Vi reagerte med sjokk og vantro

Kommunen hvor mannen jobber, suspenderte læreren umiddelbart. Suspensjonen gjelder inntil politisaken er avgjort.

Kommunen fikk vite om saken for et par dager siden, og har informert om foreldre og foresatte. «Vi må gjennomføre nødvendige tiltak og bry oss», står det i kommunens brev til foreldrene, skriver GD.no.

Lars Rune Ringvik, politiadvokat i Gudbrandsdalen politidistrikt

Politiadvokat Lars Rune Ringvik bekrefter saken.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Kommunalsjefen i den aktuelle kommunen sier de reagerer med sjokk og vantro da de fikk høre om saken.

– Det er viktig at saken kommer opp, men den er vanskelig for hele lokalsamfunnet. Vi er opptatt av å ivareta alle som er berørt på ulike vis, på en ryddig og ordentlig måte, sier kommunalsjefen til NRK.

Ikke klart om det er flere fornærmede

Det ble også gjennomført dommeravhør av den mindreårige jenta.

– Foreløpig er siktelsen avgrenset til én person, men saken er ennå under etterforskning, sier Ringvik til dagbladet.no.

Lensmannen i den aktuelle kommunen sier til avisa at dette er en vanskelig og tøff sak for hele lokalsamfunnet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Med fakler for Farida

  Mellom 200 og 300 personer møtte opp i et fakkeltog på Dokka i kveld til støtte for den afghanske jenta Farida og familien hennes som ble kastet ut av landet i februar i fjor. I november konkluderte Oslo tingrett med at utkastelsesvedtaket gjort av Utlendingsnemnda var ugyldig, men UNE anket saken, og tirsdag kommer saken opp for lagmannsretten.

  Fakkeltog for Farida
  Foto: Anne Kari Løberg / NRK
 • Utnyttet prostituerte

  Aktor Iris Storås la ned påstand om fengsel mellom 8 år, og 2 år og 2 måneder for fire personer fra Bulgaria tiltalt for å ha utnyttet kvinner til prostitusjon. Kvinnene hadde tilhold i et hus sør i Hedmark og ble fraktet til Oslo der de prostituerte seg på gata. Ifølge kvinnene tok de tiltalte i saken det meste av pengene de tjente.

  Iris Storås
  Foto: Linda Vespestad / NRK