NRK Meny
Normal

Kvinner skal ha blitt antastet av ung mann i Lillehammer

Politiet bekrefter nå at de har fått melding fra flere kvinner om at de skal ha blitt trakassert seksuelt mens de har vært på joggetur ved Birkebeineren skistadion i Lillehammer.

Sti ved Birkebeiner skistadion

Den ene kvinnen skal ha blitt stoppet langs denne stien ved Birkebeineren skistadion i Lillehammer.

Foto: Elin Fossum / NRK

Ei kvinne i 20-åra har anmeldt trakassering fra en mann i 20-åra. Ifølge det hun har sagt til politiet ble hun kontaktet da hun var på joggetur ved Birkebeineren skistadion i Lillehammer forrige torsdag.

– Kvinnen følte seg trakassert siden mannen stilte seksualiserte spørsmål. Mannen berørte henne også fysisk, noe hun synes var meget ubehagelig, sier leder for sedelighetsavdelingen i Gudbrandsdal politidistrikt, Kjell Joar Løkken.

Mannen skal ha fulgt etter kvinnen helt tilbake til skistadion.

Etter dette er politiet også blitt kontaktet av en annen kvinne i 20-åra som har forklart til politiet at hun har blitt trakassert av en mann med liknende signalement.

Eidsiva-logo på klær

Kvinnen har beskrevet mannen til å være i midten av 20-åra. Han er mellom 178–180 cm høy, har kort lyst hår og slank kroppsbygning. Han var iført en svart overtrekksdress med en del logoer på jakka, blant annet fra Eidsiva.

– Kvinnen antyder at mannen kan være fra sør for Lillehammer, muligens Ringsaker-distriktet, noe mannen også hadde nevnt sjøl, sier Løkken.

Kvinnen hadde på seg ei rosa regnjakke og svarte tights med rosa striper.

Politiet ønsker tips fra publikum som har sett kvinnen og mannen som jogget sammen, torsdag den 28.mai i tidsrommet rundt klokka 1830-1920. Det er også viktig at publikum tar kontakt med politiet dersom de har opplevd noe lignende.

Flere kvinner skal ha blitt antastet av ung mann i Lillehammer mens de var på jobbetur ved Birkebeineren stadion i Lillehammer.

Det skal ha vært langs denne stien at den ene kvinnen ble stoppet av en mann torsdag 28.mai.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dyr evakueres fra låve

    Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  • Kvinne i 30-åra funnet død

    En kvinne i 30-åra er funnet død i ei leilighet i Kongsvinger, bekrefter politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt. To personer er siktet i saken. Politiet har etterforsket saken i hele dag, og vil nå avhøre de to siktede personene.