NRK Meny
Normal

Kronprinsen: – Jeg begynner å glede meg skikkelig

I 16 bitende kuldegrader holdt kronprins Haakon kick-off for frivillige til ungdoms-OL.

Kronprins Haakon holdt tale for ca 1500 frivillige til ungdoms OL utenfor Haakons Hall i Lillehammer.

ROSTE DE FRIVILLIGE: Iført klær fra ungdoms-OL holdt kronprins Haakon en tale fra utescenen ved Haakons Hall i Lillehammer der han roste de mange frivillige. Selv sitter han i hovedkomiteen for arrangementet.

– Nå er det ikke så lenge til ungdoms-OL, og jeg kjenner at jeg begynner å glede meg skikkelig, sa kronprins Haakon til de mange hundre oppmøtte ved Håkons Hall i Lillehammer.

Til sammen 1500 frivillige deltok på samlingen rett i forkant av Idrettsgallaen som arrangeres i byen. Kronprinsens skal blant annet dele ut prisen til årets ildsjel under Idrettsgallaen. Men først tok han seg tid til å rose de som jobber med ungdoms-OL.

– I Norge så har vi en stolt tradisjon, det å jobbe på dugnad og at vi drar store lass sammen. Samfunnet vårt bæres av at flere hundre tusen nordmenn er villige til å bruke krefter og tid på gratis innsats hvert eneste år for fellesskapet, sa kronprinsen.

Hele 3000 frivillige

Til sammen 3000 frivillige er involvert i ungdoms-OL som arrangeres i perioden 12.–21. februar i kommunene Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og Oslo.

– Ungdoms-OL blir helt sikkert en kjempeopplevelse for utøverne, og jeg er helt sikker på at det bli en stor opplevelse for dere også, sa kronprins Haakon til jubel fra de mange fremmøtte.

Iført varme vinterklær fremførte deretter artisten Mo og rapperen Sirius den nylagde OL-låta oppe fra utescenen mellom Haakon Hall og Kristins Hall på Stampesletta.

Iført varme vinterklær sang Mo den nye OL-låta fra utescenen ved Håkons Hall i Lillehammer.

16 KULDEGRADER: Artisten Mo fra Hamar hadde kledd seg godt i forbindelse med den utendørse fremføringen av OL-låta.