NRK Meny
Normal

Kronprinsduell i Birkebeinerrennet

Det blir ny dansk-norsk kronprinsduell under årets Birkebeinerrenn lørdag 18. mars.

Kronprins Haakon og Frederik i Birken

REVANSJ FOR DANSKEN? De to spreke kronprinsene stiller på Birken i år også.

Foto: Geir Olsen/BIRKEN

Det har tidligere vært klart at kronprins Frederik kommer til å delta for andre gang, og i dag melder Gudbrandsdølen Dagningen at kronprins Haakon også blir med.

– Det er et historisk poeng at de kongelige deltar i Birken, men det viser også at de er fornøyde med arrangementet, sier informasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birken AS til avisa.

Allsidig skierfaring

I fjor ble den danske kronprinsen slått med en snau time av kronprins Haakon , som da fikk tiden 4.10,10. I 2015 gikk han på tiden 3.36.12, og klarte dermed merket.

– Det er imponerende at Kronprins Frederik stilte til start, og han er sprekere enn meg. Men denne løypa og disse forholdene passet nok meg bedre, sa den norske kronprinsen den gangen.

Kronprins Frederik har gått det 90 km lange Vasaloppet flere ganger, og fullført det 160 km lange Arctic Circle Race på Grønland.

300 dansker blir med

I år er 300 dansker påmeldt til Birken, og landet er dermed tredje største skinasjon i dette rennet.

Et visst kjendispreg var det på fjorårets renn. Da stilte også britiske Pippa Middleton, søsteren til hertuginne Kate, til start. Hun kom i mål etter 5 timer og 58 minutter.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.