Kringkastingsorkestret i Os – se konserten her

Norges mest kjente orkester feirer 100-årsjubileum for komponist Johan Øian med stor jubileumskonsert i Os i kveld. Vi overfører konserten direkte.

Norges mest kjente orkester feirer 100-årsjubileum for komponist Øian med stor jubileumskonsert i Os i kveld. Vi overfører konserten direkte.

Kringkastingsorkesteret starter sin jubileumskonsert for Johan Øian klokken 19.

Kringkastingsorkestret, populært kalt KORK, er i kveld i Os, hvor de skal markere at det er 100 år siden komponist Johan Øian ble født. Det gjør de med en stor jubileumskonsert i Os i Østerdalen. Konserten begynner klokken 19.

Orkesteret har med seg flere artister og musikere som hylle komponist Johan Øian, blant annet Tor Espen Aspaas, Sigmund Groven og Marianne Pentta.

Øian har skrevet melodien til flere kjente og kjære barnesanger, som Nøtteliten, Helene Harefrøken og Bolla pinnsvin, alle tre med tekst av Alf Prøysen. Derfor er det på sin plass at et stort barnekor skal synge noen av dem, med orkesterakkompagnement.

Øian var for øvrig svært tro mot Kringkastingsorkesteret i sitt virke som musiker. Han virket som orkesterpianist og akkompagnatør i orkesteret fra 1946 og fram til sin død i 1978.