NRK Meny
Normal

Krever full stans i nedbemanninga

De tillitsvalgte i Norges nest største mediekonsern Amedia, krever full stans i nedbemanningsprosjektet.

Nedbemanning i Amedia

Amedia skal kutt opp mot 400 årsverk på landbasis.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Amedia eier blant annet 50 lokal- og regionsaviser, blant andre Østlendingen, Oppland Arbeiderblad og Glåmdalen.

Nå skal konsernet gjennomgå en omfattende nedbemanning. Som en konsekvens må Østlendingen spare ni stillinger, OA fem og Glåmdalen tre stillinger, og det er kun markedsavdelingene som vil bli skjermet.

Krever stans

Nå krever journalistklubben i Amedia full stans i nedbemanningen.

Hovedtillitsvalgt Britt Ellen Negård skriver i et brev til konsernledelsen at kuttene er langt større enn først varslet, og at det kan dokumenteres at konsernledelsen tidligere har sagt at redaksjon også salg skal skjermes.

– Her skulle det satses på kvalitet og utvikling, og det skulle finansieres av oppkjøp og synergiprosesser, sier hun til fagbladet Journalisten.

Totalt skal Amedia kutte mellom 350 og 400 årsverk på landbasis.

NJ

Thomas Spence i Norsk Journalistlag, Britt-Ellen Nymoen og Cathrine Loraas Møystad satt i forrige uke i møter om situasjonen i Amedia.

Foto: Privat

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

  En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

 • Lillehammer tapte mot Sparta

  Lillehammer ishockey tapte 3–4 etter spilleforlengelse borte mot Sparta, i ettermiddagens kamp i sluttspillet. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.

 • Veiby til topps i Numedalsrally

  Kongsvinger-kjøreren Ole Christian Veiby var den store forhåndsfavoritten i NM-løpet i Numedalsrally og gikk til topps.Han vant fem av åtte fartsetapper og hadde over 40 sekunders margin ned til Marius Aasen på andreplass.

  SEIERSMARKERING: Ole Christian Veiby vant Numedalsrally
  Foto: Simen N. Hagen