NRK Meny
Normal

Krever at styrelederen går

Storaksjonær Eidsiva Vekst og de ansatte i Moelven vil avsette styreleder Asbjørn Reinkind. I ettermiddag klokka 17 samles partene til ekstraordinær bedriftsforsamling.

Moelven Industrier

UENIGHET: Storaksjonær Eidsiva Vekst har ikke tillit til styrelederen.

Foto: Mariann Bjelle / NRK

Det er storeieren Eidsiva Vekst, som har bedt om møtet.

– Bakgrunnen for den bedriftsforsamlingen vi har bedt om i dag, er at Eidsiva Vekst som stor aksjonær ikke har tillit til dagens styreleder, forklarer Thor Svegården i Eidsiva Vekst til NRK.

Svegården og Fyllingstad ønsker at styrelederen trekker seg, og at nestleder rykker opp. Dette har, ifølge Svegården, ingen ting med at konserndirektør Hans Rindal ble avsatt for noen uker siden.

– Jeg ser at styrets leder går ut og sier at det er bakgrunnen for at vi ønsker å bytte styreleder, men det er helt feil. Styret har den fulle rett til å vurdere konsernsjef til enhver tid, men vi har ikke tillit til at Moelven har den rette styrelederen nå, og derfor har vi krevd at han går, sier han.

Ut over det ønsker ikke Svegården å kommentere ettermiddagens bedriftsforsamling.

– Jeg tror det som er viktig, er at vi nå skaper ro rundt Moelven, sier han.

– Ansatte er i opprør

Moelven eies av Glommen Skog SA, Eidsiva Vekst AS, Agri MI AS, Viken Skog SA, Mjøsen Skog SA, AT Skog SA, Havass Skog SA. Det er de to førstnevnte som eier størsteparten av aksjene, totalt 48,81 prosent.

Også de ansatte støtter fratredelsen. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

De ansattes representanter vil støtte kravet i bedriftsforsamlingen i ettermiddag.

– Ansatte er opprørte både på grunn av oppsigelsen av konsernsjef Hans Rindal og ikke minst måten styrelederen håndterte dette på. Folk er forbannet. Men dette er et tilbakelagt stadium nå. Vårt fokus er å bli kvitt styrelederen, sier konserntillitsvalgt Trond Sønes til HA.

– Får høre hva de har å si

Da NRK ringte styreleder Asbjørn Reinkind, fortalte han at forslaget var trukket, og at han hadde fått beskjed om at han ikke trengte møte til bedriftsforsamlingen. Det avkrefter Egil Magnar Stubsjøen, leder i bedriftsforsamlingen.

Reinkind sier også at styret har fungert utmerket, men at det alltid blir tatt noen avgjørelser som ikke alle liker.

Til HA sa Reinkind tidligere i dag følgende:

– Jeg får høre hvilken begrunnelse de har for å avsette meg, sa han.