NRK Meny
Normal

Krangler om rørgate i Hafjell

En flere kilometer lang rørgate bryter nå opp det ellers så idylliske landskapet i Hafjell. Stygt og ødeleggende, mener mange.

Graving i Hafjell
Foto: Arvid Torsgard

Det er et nytt snøproduksjons-anlegg til 60 millioner kroner som skaper strid i Hafjell.

Mens både alpinanlegget og kommunen mener det er helt nødvendig, mener andre det er både stygt og ødeleggende for naturen.

Se TV-reportasjen fra Hajfell her:

Et nytt snøproduksjons-anlegg til 60 millioner kroner skaper strid i Hafjell. Mens både alpinanlegget og kommunen mener det er helt nødvendig, mener andre det både er naturødeleggende og stygt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Innbrudd i Alvdal

  I løpet av natt er det stjålet diesel, varmeovner og armatur fra en anleggsplass i Alvdal. Politiet har undersøkt åstedet.

 • Lavere bompengesatser i Innlandet

  Regjeringen har vedtatt å kutte bompengegjelden med 500 millioner kroner i 2017. For Hedmark og Oppland betyr dette rundt 145 millioner kroner noe som berører bomtakstene på E 6, E 16 og riksvei 4. Tilskuddet betyr at gjennomsnittstakstene blir redusert med rundt 10 prosent.

 • Tvestua i Hamar fredet

  Riksantikvaren har fredet Tvestua som var en husmannsplass under Åker gård i Hamar. Tvestua ligger på Elvsholmen på Midtstranda. Riksantikvar Jørn Holme mener Tvestua er et kulturminne av nasjonal verdi. Husmannsplasser er også lite representert blant fredede bygninger. Flere bygninger på Åker gård er fredet tidligere.

  Fredet husmannsplass i Hamar
  Foto: Hedmark Fylkeskommune