Slik blir kongeparets besøk i Innlandet

På søndag kommer kong Harald og dronning Sonja til Hamar. Kongeparet skal besøke Innlandet i fire dager.

Kongebesøk i Valdres

TIDLIGERE BESØK: Da kong Harald og dronning Sonja besøkte Etnedal i 2010 overrakte Emil E. Fossum og Sina L. Fagernes blomster til kongeparet.

Foto: Veslemøy Christiansen

Det er i forbindelse med at både Kongen og Dronning fyller 80 år i år at de nå gjennomfører en jubileumsreise til Hedmark og Oppland.

Besøket starter på Hamar på søndag. Deretter fortsetter turen til Tingnes, Kapp, Gjøvik og Lillehammer. Det er Skibladner som skal frakte kongeparet denne dagen.

Blant annet skal de besøke Middelalderfestivalen i Hamar og de skal på kakefest for 80-åringer i Gjøvik.

Se video fra tidligere besøk av kongefamilien i Hedmark og Oppland:

De kongelige har vært på besøk i Hedmark og Oppland en rekke ganger tidligere.

Hagefest

På mandag skal kongeparet være med på en kveldskonsert på Kvamsfjellet i Nord-Fron. Her får de se et «møte» mellom Ibsens Peer Gynt og den virkelige jeger og friluftsmann Peer Gynt.

– Det er klart vi må vise fram det beste vi har, både av natur og kultur. Jeg håper mange tar turen og er med på å feire kongeparet i en skikkelig folkefest, sier ordfører Rune Støstad til Dølen.

På tirsdag ettermiddag er 600 personer invitert til kongeparets hagefest på Maihaugen. Her vil også Kronprinsen og Kronprinsessen være til stedet.

Jubileumsreisen i Innlandet avsluttes på onsdag med besøk i Nord-Odal og Kongsvinger. De skal blant annet besøke bedriften Mapei og Kvinnemuseet.

Skibladner på Mjøsa

SEILER PÅ MJØSA: Mjøsas hvite svane, Skibladner, skal frakte kongeparet rundt på søndag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK