NRK Meny
Normal

Kona hengt

Siktelsen mot den 54 år gamle ektemannen til kvinnen som døde på Lillehammer onsdag, er utvidet til drap. VG skriver at kona skal være hengt.

Drapstedet Nordsetervegen

Huset hvor den døde kvinnen ble funnet.

Foto: Ivar Arne Nordrum / NRK

Kilder i politiet og personer med familiær tilknytning til den siktede sier til VG at kvinnen skal være hengt.

Politiinspektør ved Gudbrandsdal politidistrikt Olav Sørby sier til NRK at han ikke ønsker å gi nærmere opplysninger om dødsårsaken av hensyn til etterforskningen.

Den 25 år gamle litauiske ettbarnsmoren ble funnet død i parets leilighet i Lillehammer onsdag ettermiddag.

Mannen vil bli begjært fengslet i dag.

Det skal være detaljer som kom fram under avhøret som har vært avgjørende for at siktelsen mot den 54 år gamle mannen ble utvidet til forsettlig drap fredag.

– Vi har etter avhør og møter vurdert dette i hele dag, og har kommet til at vi sikter ham for drap. Han skal begjæres fengslet i morgen, sier politiadvokat Eystein Husby ved Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Den 25 år gamle litauiske ettbarnsmoren ble funnet død i parets leilighet i Lillehammer onsdag ettermiddag.

Les også:  Døde ikke av slagene
Les også: Kan bli løslatt i dag
Les også: Ektemannen pågripen etter dødsfall

Nye bevis

Ektemannen var først siktet for legemsbeskadigelse etter at han innrømmet overfor politiet at han hadde slått sin kone onsdag kveld. Obduksjonsrapporten ble ferdig torsdag ettermiddag og skal ha gitt politiet et klart svar på dødsårsaken.

Politiet har tidligere gitt uttrykk for at det ikke var grunn til å utvide siktelsen mot mannen på grunn av dødsårsaken, og at han skulle slippes fri fredag.

Fredag viser politiet til at det er flere momenter som har kommet fram.

– At han har utøvd vold er en del av grunnen til vår avgjørelse, sier Husby.

54-åringens advokat, Lorentz Stavrum, ble veldig overrasket over den utvidede tiltalen.

– Jeg har vært til stede ved det første avhøret, og mitt inntrykk var at politiet hadde avklart mannens sak, sier Stavrum til NTB.

Stavrum hadde forventet at ektemannen slapp fri fredag.

– Jeg forutsetter at det har kommet nye bevis i saken, eller en ny vurdering, sier Stavrum.

Nekter skyld

54-åringen har nektet for å stå bak dødsfallet. Han har ikke ønsket å ha advokat til stede under avhørene, men fikk torsdag oppnevnt advokat Lorentz Stavrum av det offentlige.

Det var 54-åringen som meldte fra om dødsfallet til ambulansetjenesten, og han ble pågrepet i leiligheten. Paret giftet seg i Tinghuset i Lillehammer for bare et par uker siden.

Fengslingsmøtet skal starte lørdag klokken 12. (©NTB)

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.