NRK Meny
Normal

Ikke helt opp for opplendingene

Ingen av de to opplendingene som i kveld deltok i finalen i NRKs musikkonkurranse Virtuos greide å nå målet om den gjeve førsteplassen.

Ellisiv Tandberg

Ellisiv Tandberg (17) vant Toneprisen i fjor. I kveld deltok hun i solistkonkurransen Virtuous.

NRKs solistkonkurranse hadde finale i kveld som ble avholdt i Studio 1 på Marienlyst. Fire radiosendte delfinaler har kvalifisert fem sterke solister.

Stian Sopp (18) fra Biri var en av fem deltagere. Han har spilt slagverk siden han begynte i korpset på barneskolen, og går nå musikklinja på Gjøvik videregående skole og på talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole.

Ellisiv Tanberg (17) bor på Gjøvik og går også på Gjøvik videregående skole. Hun har vunnet flere priser. Blant annet Sparre Olsen konkurransen ungdommens musikkmesterskap. I fjor vant hun Toneprisen da hun imponerte juryen med sitt klaverspill.

Det holdt imidlertid ikke til å overbevise en kresen jury i Virtuous, og vinneren ble Eivind Holtsmark Ringstad.

Vinneren av konkurransen får 100 000 kroner, solistoppdrag med Kringkastingsorkesteret og får representere Norge under den TV-sendte europeiske konkurransen EBU Young Musicians.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.

 • Nye søk i Jemtlandsaken

  I går søkte politiet på nytt i området i Brumunddal der det tidligere ble funnet blodspor etter den drepte Janne Jemtland. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge avisa søkte politiet ved elva som ligger et steinkast unna blodfunnene.