NRK Meny
Normal

Kø for å gå på Madshusski

Vinner Ole Einar Bjørndalen OL-gull på Madshusski jubles det på Biri. Men det koster også fabrikken mye penger.

Ole Einar Bjørndalen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Derfor er det kø av løpere som vil gå på skia fra Biri. Suksess for langrennsløpere som går på Madshusski trygger arbeidsplassene til de 100 ansatte ved skifabrikken på Biri. Men suksessen koster også fabrikken en god del. Løperne skal både han bonuser for gode resultater og lønn for strevet.

Merker stor etterspørsel

De to siste årene har Madshus-fabrikken merket større etterspørsel etter skiene de lager. Løperne står i kø for å kunne få en avtale om å få gå på skiene deres.

- Vi kan selvsagt ikke ta imot alle som spør. Vi må se hvor mye det koster totalt, sier salgssjef i Madshus Knut Anderson.

At skiskytterne som klatrer på pallen i OL løfter Madshusski til vers betyr mye.

-Det er jo bilder som går utover hele verden, sier Knut Anderson.

Budsjettet kan sprekke

Sjøl om det er morsomt for de 100 ansatte med suksess i vintersesongen, er det også en god del kostnader ved å følge sirkuset, sier Knut Anderson.

Løperne skal ha bonuser etter satser som FIS har satt for hver medalje de tar. I tillegg får de beste løperne lønn av skifabrikken.

- Det er jo utgifter som vi har kalkulert med, men hvis det skulle gå over all forventning kan jo budsjettet sprekke, sier Knut Anderson.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kollisjon i Elverum

    Det har vært en kollisjon på Riksveg 3 i Elverum nord for Elgstua i retning Rena. Det er mulig å passere forbi.

  • Ingen skadet trafikkulykke Valdres

    Ingen kom til skade da tre kjøretøy var involvert i et trafikkuhell på E16 i Nord- Aurdal i ettermiddag. Vegen er nå ryddet og åpen for trafikk.

  • Fv 215 Brenna åpen igjen

    Fylkesveg 215 ved Brenna er åpen igjen etter en trafikkulykke. 8 personer i tre biler var involvert i ulykken. Disse er nå tatt hånd om av helsepersonell.