Knep seieren på overtid

Henrik Höglund ordnet kaldt og rolig 3-2-seier til Storhamar på straffe på overtid i den første NM-finalen i ishockey.

Henrik Höglund scorer seiersmålet mot Frisk-Asker.

Henrik Höglund scorer seiersmålet på straffe mot Frisk-Asker.

Det var jevnt i den første finalekampen mellom Storhamar Dragons og Frisk-Asker. Hjemmelaget vant til slutt 3-2 i den første av sju kamper om Kongepokalen.

På overtid

Vinnermålet kom på straffe på overtid. Det sto 2-2 etter ordinær tid etter at Frisk hadde utlignet 13 sekunder før slutt.

Gjestene fra Asker tok ut keeperen sin det siste minuttet samtidig som Storhamar fikk en spiller utvist.

Frisk satset alt i sluttminuttet av ordinær spilletid og lyktes med det. Med seks mot fire spillere på isen kom utligningen ved Cameron Abbott, 48 sekunder ut i forlengelsen.

Neste kamp spilles fredag i Asker.

Kampfakta:

1. periode: Ingen mål. 2. periode: 0-1 (30.59) Rikard Fjeld (Mats Zuccarello Aasen, Johnny Nilsen), 1-1 (34.18) Johan Algekrans (Henrik Hoglund, Magnus Tømmerbrendsen Østeraas). 3. periode: 2-1 (42.24) Nathan Gene Martz (Eirik Berg Skadsdammen, Joakim Jensen), 2-2 (59.47) Cameroon Abbott (Markus Eriksson, Chris Abbott). 4. periode: 3-2

Hoveddommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min. og 1 x 10 min, Frisk-Asker 4 x 2 min.