NRK Meny
Normal

Klok fugl, du liksom...?

En uheldig fugl har satt sitt preg på vinduene i Ankerskogen på Hamar. Er dette en ugle, mon tro?

Fugl som har satt avtrykk på vinduet i Ankerskogen

SÅ SEG SELV I SPEILET: Tydelig avtrykk av en fugl som har flydd inn i et vindu

Foto: Morten Lillehagen

– Det flyr fugler i vinduet nesten hver dag, men denne var spesiell, sier daglig leder ved Ankerskogen svømmehall, Morten Lillehagen.

Han forteller at fuglene vanligvis ikke etterlater noe annet enn en liten flekk, men akkurat denne fuglen sette igjen et ekstremt tydelig avtrykk.

– Fuglen er ikke funnet, så om den overlevde eller ei, vet jeg ikke. Vinduene ble sist vasket for ca. en ukes tid siden. Det lå i hvert fall ingen fugl på bakken, så jeg håper det har gått bra.

Flyr i vinduet

Ankerskogen er omringet av skog med et rikt fugleliv og de store vinduene rundt hele hallen gjør at både hakkespetter og gråspurv feilberegner. Heldigvis klarer de fleste seg.

– De blir litt forfjamset, men så flyr de av sted. Dessverre må vi av og til plukke opp fugler som ikke er like heldige.

Et ugleavtrykk på vindu og en lappugle

SAMMENLIKNING AV AVTRYKKET OG LAPPUGLE: Avtrykket av fuglen som har flydd inn et vindu og en lappugle

Foto: Bildemontasje: Morten Lillehagen og Trond Berg

– Det ser jammen ut som en ugle! Ser ut som et foto!, sier leder for Norsk Ornitologisk Forening sitt lokallag på Hamar, Carl Ludvig Knoff.

Han gjetter på at uglen er en kattugle, den er kjent for å ha tilhold i nærheten av folk.

– På 80- og 90-tallet var kattugla nesten utrydda her i Hedmark, nå er bestanden på vei opp igjen. Det er en bra bestand nå og i år er det observert fem hekkende kattugle-par på Hamar.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lillehammer vant etter forlengning

    Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  • Ulv er felt

    En ulv er felt i Ringsaker i dag, melder Fylkesmannen. Gjenstående kvote er dermed fire dyr utenfor ulvesona og utenfør områdene til Julussa-reviret og Osdalsreviret.

  • Flugstad Østberg på åttendeplass

    Ingvild Flugstad Østberg ble henvist til en åttendeplass i dagens tikilometer i Falun, noe som gir 64 poeng i verdenscupen. Det var langt fra nok til å tukte Heidi Weng, som vant sammenlagt.