KIL-jubelen fortsetter

Kongsvinger tok sin tredje strake trepoenger da de vant mot Sandnes Ulf i kveld. Kongsvingergutten Lars Christian Krogh Gerson avgjorde det jevne oppgjøret med en knallscoring.

Kongsvinger

Kongsvinger kan nok en gang juble. Dette var deres tredje strake seier.

Av Vegard Herlyng/NRK

Gjestene fra Rogaland kom ikke til Gjemselund for å forsvare seg til uavgjort. De var like ivrige som KIL fremover på banen, og fosset i angrep nesten hver gang de vant ballen.

Godt keeperspill

Første omgang ble preget av høyt tempo og en del høye baller fra to gjennombruddshissige lag. Hjemmelaget skapte den største sjansen før hvilen, men Ørjan Berg Hansen klarte ikke å overliste rutinerte Bo Andersen.

I andre enden av banen fikk KILs keeper Kim Deinoff også vist seg frem. På 0–0 vartet han opp med et par gode redninger.

Gjestenes Kamal Saaliti sover nok dårlig i natt etter at han ikke klarte å få ballen forbi KILs keeper da han kom alene gjennom.

Knallhardt fra Krogh Gerson

Ti minutter ut i andre omgang fikk publikum se et sjansesløseri uten like. Først misset Saaliti den nevnte sjansen før KIL fikk en trippelsjanse. Keeper og tverrliggeren sto i veien for avslutninger fra mindre enn fem meter fra Holmen og Solum.

Halvveis ut i omgangen lå det virkelig en scoring i luften, og da Kim Holmen la inn fra høyre måtte det bli mål. Krogh Gerson klinket ballen i nota på volley.

– Det var et perfekt innlegg som gikk akkurat over hodet til Frejd. Jeg så ikke helt hvor skuddet gikk, men jeg traff reint. Det var deilig å få den inn på en dag da vi ikke er på topp ellers, sa målscoreren.

Sammen med lagkameratene holdt han gjestene unna eget mål resten av kampen. Selv om de lysblå trykket på mot slutten var KIL nærmere 2–0 enn Sandnes Ulf var 1–1.

Lars Christian kunne dermed juble for tre nye poeng med Tom Nordlie som sjef.

– Han har trykket på noen knapper og vi er mer på enn tidligere i år. Nå er det stang inn og ikke stang ut, mente 21-åringen.

Fornøyd Nordlie

– Dette var en vanskelig kamp. Etter en litt kjedelig førsteomgang synes jeg vi spiller bedre etter hvilen. Vi skaper store sjanser og scorer en fantastisk goal. Det er jevnt, men sjansene tatt i betraktning vinner vi fortjent.

Tom Nordlie sin inntreden i laget har nok en gang gjort en forskjell. Nå står laget plutselig med tre strake seiere.

– Også har vi holdt nullen i tre kamper på rad. Det er bra, slo treneren fast.

KIL klatret med seieren opp på åttendeplass på tabellen. Og det er nå åtte poeng både til nedrykks- og opprykksstreken.