NRK Meny
Normal

Kaster ut spilleautomater

Olrud City kaster ut ni spilleautomater. Dermed forsvinner det største spillestedet i Ringsaker.

Spilleautomater
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Senterleder Monica Grønbakken sier til Hamar Arbeiderblad at hun gleder seg til at spilleautomatene forsvinner. Hun mener det vil gi et bedre handlemiljø.

Vi ha spillefritt miljø

Politikerne i Ringsaker har oppfordret næringslivet til å fjerne spilleautomater for å hjelpe de som sliter med spilleavhengighet. Noen gårdeiere har allerede fulgt oppfordringen og lempa automatene ut.

Nå føler det største spillestedet opp. Eiendomssjef i Olrudgruppen Kaare Vaagan sier til Hamar Arbeiderblad at målet er å få til et spillefritt handlemiljø på Olrud City. Det betyr at kontraktene på de ni spilleautomatene som står i senteret ikke vil bli fornyet når de går ut.

Hamar har flest automater

En oversikt som Hamar Arbeiderblad har i dag viser at det er Hamar som har flest spilleautomater i Hedmark. Der er det 145 spilleautomater. Det betyr at det er 190 innbyggere per automat.

I Ringsaker er det 91 automater, det vil si 351 innbyggere per automat. I Engerdal er det INGEN spilleautomater.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.