Hopp til innhold

Kast kjøtt du er usikker på

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle til å kaste nedfrosset kjøtt av ukjent opphav.

Kjøtt
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle til å kaste nedfrosset kjøtt de er usikre på hvor kommer fra.

Den tre år gamle opplandsjenta som torsdag ble lagt inn med nyresvikt hadde ikke spist kjøttdeig, men karbonadekaker.

Folkehelseinstituttet ber folk om å være føre var og kaste kjøtt de er usikre på hvor kommer fra.

Kjøtt fra lokal butikk

Den tre år gamle opplandsjenta som torsdag ble lagt inn på Ullevåll Universitetssykehus med nyresvikt hadde spist karbonader, ikke kjøttdeig.

Karbonadene skal ha blitt laget i en lokal delikatessebutikk med kjøtt fra Gilde, skriver aftenposten.no.

 

Kjøttdeig fra Gilde
Foto: Hallgeir Vågenes / Scanpix

 

Nedfrysing dreper ikke bakteriene

Folkehelseinstituttet presiserer at nedfrysing av kjøtt ikke dreper de farlige e-coli-bakteriene.

Folk sikrer seg ved å steke kjøttet skikkelig, og vaske hendene etter kontakt med kjøttet opplyser Folkehelseinstituttet, som ber folk som er usikre på hvor frossenkjøttet kommer fra kaste det.

Politietterforskning

Politiet vurderer å etterforske e-coliesmittesaken etter at en fire år gammel gutt torsdag døde av tarmbakterien.

Politiet i Oslo vil ha en obduksjonsrapport av gutten, og vuderer etterforskning for å finne ut hvorfor gutten døde.

 

Kjøtt
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

 

- Tung dag

Konsernsjef i Gilde Axel Krogvig fra Ringsaker tar meldingen om at smitten har krevd sitt første liv svært tungt.

- Dette er en veldig alvorlig og trist situasjon.Men om dette er tungt for Gilde, er det mye tyngre for den familien som har mistet et barn og de andre familiene som er berørt av dette, sier Krogvig.

Han lover at Gilde i samarbeid med Mattilsynet vil jobbe videre for å finne smittekilden.