NRK Meny
Normal

Johanna Demker på Innlandsscenen

Låtskriver og musiker Johanna Demker fra Lunner spilte låter fra sitt femte album på Innlandsscenen onsdag. For første gang gir hun ut musikk med svensk tekst.

Johanna Demker spilte på Innlandsscenen.

Svenske Johanna Demker kom til Norge og Harestua på 90-tallet. Hun har jobba som musiker og låtskriver både i Norge og ikke minst i Frankrike.

Solgte 2 millioner av en låt

Demker jobba med franske musikere i Paris i et par år. En av låtene ble en stor hit.

– Den ene solgte i 2 millioner eksemplarer. Det ga meg rom for å jobbe mer som låtskriver, sier hun.

I april gir hun ut sitt femte album, dennne gang på morsmålet.

– For første gang har jeg skrevet på svensk, og det kjennes godt.

Jobber med ulike sjangere

Demker beskriver seg selv som en nysgjerrig musiker og spiller både jazz, soul, pop og rock.

På Innlandsscenen hadde hun med seg Egil Stemkens på bass og Nikolai Grasaasen på el-gitar og pedalsteel. I tillegg til å være vokalist, spiller hun selv kassegitar.

Hun spilte låtene «Ändå här», «En som jag» og «Klister», alle fra hennes nye album «Allt och ingenting» som slippes i midten av april.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Maren Lundby vant soleklart

    Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.

  • Ingen topplassering for Johansson

    Robert Johansson endte på 15.plass i verdenscupen i hopp i Engelberg. Johann André Forfang ble beste norske på fjerdeplass, mens Richard Freitag vant.

  • Lokale skiskyttere seiret

    Skiskytterne Vegard Bjørn Gjermundshaug fra Alvdal og Karoline Offigstad Knotten fra Vingrom var på det norske mixed-laget som tok en overlegen seier i IBU-cupen i østerrikske Obertilliach søndag.