NRK Meny
Normal

Jevnt bra frammøte første valgdag

Frammøtet i de kommunene i Hedmark og Oppland som hadde åpne stemmelokaler søndag blir betegnet som jevnt bra. Men det er mandag som det store oppmøtet er ventet.

Jevnt sig inn i valglokalene

VALG: I Smestad og Kringsjå valgkrets i Lillehammer har det jevnt sig av folk som stemte søndag.

Foto: Ole Martin Ringlund / NRK

I Lillehammer sier ordfører Espen Johnsen at folk har kommet jevt og trutt for å stemme. I noen valg lokaler har han inntrykk av at det har vært flere enn på en vanlig valg-søndag.

Anne Britt Søreng i Gjøvik kommune sier det har vært bra trøkk. I den største stemmekretsen Rådhuset har hun inntrykk at besøket var større i år enn for fire år siden.

I Elverum mener Heidi Nordermoen i Elverum kommune at frammøtet søndag var omtrent som for fire år siden.

I alle tre kommunene er antallet forhåndstemmer noe høyere enn for fire år siden.

Hverken Hamar eller Kongsvinger har to dagers valg noe som gjelder de aller fleste kommunene i Hedmark og Oppland.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • – Tiltaltes må frifinnes

    – Mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt må frifinnes, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus. Mannen er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil i mars i år, men har hele tiden nektet straffskyld.

  • Ber om erstatning for fornærmet

    Bistandsadvokat Eva Frivold mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i Trysil, bør betale henne mellom 175 000–200 000 kroner. Årsaken er lengde på den angivelige voldtekten som, ifølge kvinnen, skal ha vart i 60–90 minutter.

  • Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

    Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.