NRK Meny

Jernbaneverket står på sitt

Med mindre det dukker opp noe helt nytt i høringsperioden, er Jernbaneverket avvisende til å endre status på den østlige jernbanetraseen, slik flere toneangivende politikere i Hamar sterkt ønsker de skal gjøre. Jernbaneverket har frarådet at Hamar kommunestyre vedtar å velge den østlige traséen med ny stasjon på Vikingskipet. Dermed åpnet de også for at de kan komme til å nedlegge innsigelse mot dette alternativet, som mange i Hamar ønsker, skriver Hamar Arbeiderblad.

Dobbeltspor gjennom Hamar
Foto: Illustrasjon, Jernbaneverket / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bompengesvikt på nye E6

    Trafikken i bomstasjonene på nye E6 i Gudbrandsdalen er lavere enn forventet, skriver GD.I snitt passerer 4 500 kjøretøy i døgnet bomstasjonene mellom Frya og Sjoa. Beregninger lå fra 5 300 til 6 400 kjøretøy. Det betyr milliontap for bompengeselskapet.

  • Bil i grøfta i Redalen

    En bilfører slapp unna uten alvorlige skader, i en utforkjøring på riksveg 4 i Redalen ved firetida i morges. Ifølge politiet skal han ha svingt unna en rev. Føreren ble tatt hånd om av helsepersonell.

  • Tok fyr i ei seng

    En person fikk lettere brannskader på fingre, etter at det tok fyr i ei seng i et hus i Åsmarka i Ringsaker ved 4-tida i morges. Ifølge politiet er årsaken mest sannsynlig et varmeteppe. Brannen ble slukket av folk i huset.