NRK Meny
Normal

Innsjø synker

Vannstanden i Harasjøen i Stange har sunket 30 centimeter de siste ti åra.

Grunnen er trolig at store steiner er fjernet ved utløpet til Fosselva.

Nå frykter Rune Skjønsberg i Harasjøen hytteeierforening at lav vannstand kan føre til båtulykker:

Hytteeierne ønsker nå å sette på plass igjen steiner ved utløpet til Fosselva, men har foreløpig ikke fått lov av Norges vassdrags- og energidirektorat.

Bekymrede hytteeiere

Eierne av de rundt 150 hyttene rundt innlandssjøen er bekymret for bare på noen år har vannstanden i Harasjøen blitt mye lavere enn det den var før.

Nå vil hytteeierforeningen sette på plass igjen steinene ved utløpet til Fosselva og på den måten få opp igjen vannstanden i Harasjøen.

Men en søknad om tillatelse er ikke blitt godkjent av Norges vassdrag og energidirektorat. De vil først ha utredet konsekvensene av å heve vannstanden. Hytteeierne frykter at det vil koste mye tid og penger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Elverum leder serien

    Elverums hånsballherrer varnt 33-28 borte mot Kolstad onsdag kveld. Dermed leder laget serien fire poeng foran Arendal, med en kamp mindre spilt.

  • Vil ha nullutslippsbåt på Mjøsa

    Hedmark Trafikk vil utrede muligheten for en nullutslippsbåt som kan frakte inntil 50 passasjerer fra Gjøvik til Hamar på under 30 minutter. Det melder Oppland Arbeiderblad. Hedmark trafikk har nå søkt Miljødirektoratet om midler til et forprosjekt.

  • Mor tåler å møte i retten

    Mora til 13-åringen som døde på Beitostølen for litt over et år siden, tåler å møte i retten. Det slår rettens sakkyndige fast i ny rapport. Saken mot den 46 år gamle kvinnen ble utsatt i fjor vår. Nå begynner den igjen 26. februar.