NRK Meny
Normal

Innsjø synker

Vannstanden i Harasjøen i Stange har sunket 30 centimeter de siste ti åra.

Grunnen er trolig at store steiner er fjernet ved utløpet til Fosselva.

Nå frykter Rune Skjønsberg i Harasjøen hytteeierforening at lav vannstand kan føre til båtulykker:

Hytteeierne ønsker nå å sette på plass igjen steiner ved utløpet til Fosselva, men har foreløpig ikke fått lov av Norges vassdrags- og energidirektorat.

Bekymrede hytteeiere

Eierne av de rundt 150 hyttene rundt innlandssjøen er bekymret for bare på noen år har vannstanden i Harasjøen blitt mye lavere enn det den var før.

Nå vil hytteeierforeningen sette på plass igjen steinene ved utløpet til Fosselva og på den måten få opp igjen vannstanden i Harasjøen.

Men en søknad om tillatelse er ikke blitt godkjent av Norges vassdrag og energidirektorat. De vil først ha utredet konsekvensene av å heve vannstanden. Hytteeierne frykter at det vil koste mye tid og penger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • En sjåfør ble fotgjenger

    UP stanset en bilist i 117 kilometer i timen i 80-sone på riksveg 3 ved Ådalsbruk litt over klokka 11.00 i formiddag. Vedkommende ble fratatt førerkortet og blir anmeldt.

  • Innbrudd og tjuveri i Alvdal

    Politiet etterforsker innbrudd og tjuveri fra Byggservice i Alvdal. Det er stjålet et strømskap. En blå, svenskregistrert bil er observert i området, skriver politiet på Twitter.

  • Johan C. Løken er død

    Gårdbruker og politiker Johan C. Løken fra Elverum er død, 73 år gammel. Det skriver Østlendingen. Løken var stortingsrepresentant for Høyre og landbruksminister i Kåre Willochs regjering fra 1981 til 1983. Han døde i morges etter en tids sykdom.