NRK Meny
Normal

Frastjålet verktøy for 300 000 kroner

– Tyvene er uhyre frekke, sier entreprenør etter fem innbrudd på kort tid.

Innbrudd anlegg

Store kasser er brutt opp og tømt for verktøy på fem anlegg i Elverum.

Foto: Ingrid Simensen / NRK

De siste ukene har tyver utført tydelig målrettede innbrudd mot anlegg i Elverumsområdet. Tyvene har stjålet verktøy for over 300 000 kroner.

– De går inn i containere, tømmer kasser med elektrisk utstyr, og setter igjen kassene. Her har de tømt hele 15 kasser med stikksager, bajonettsager og ulike driller, sier driftssjef Lars-Erik Knippa hos entreprenør Martin M. Bakken.

Politiet ber om hjelp

Innbrudd container

BRUTT OPP: Tyvene bryter opp låsen og tømmer containerne for verktøy.

Foto: Ingrid Simensen / NRK

På byggeplassen de har ved svømmehallen i Elverum er utstyr for 100 000 kroner stjålet. Og det er ikke bare her tyver har vært på ferde.

Politiet har den siste uka fått melding om hele fem grove tyverier på anlegg i Elverumsområdet. Ved alle tyveriene er det stjålet mye verktøy.

– Vi ber publikum om å være observante og melde i fra dersom en ser noe mistenkelig ved anleggsområder, sier Ulf Erik Strand, fungerende krimsjef i Politiet i Elverum.

Han presiserer at anleggene ikke er dårlig sikra.

– Det har vært ferie og litt roligere på anleggene, som det er mange av på grunn av mye utbygging i Elverum for tida.

Verktøymangel skaper problemer

Knippa viser innbrudd anlegg

TOMGODS: Driftssjef Lars-Erik Knippa har kun tomme kasser å vise fram, verktøyet er stjålet.

Foto: Ingrid Simensen / NRK

Driften ved anleggene går videre, men verktøymangel skaper problemer, sier driftssjef Knippa.

– Vi må få tak i det som mangler, men det begynner å tømmes hos den vanlige leverandøren vår, men vi trenger verktøy raskt og jobber med det, sier han.

Politiet ser tyveriene i sammenheng, altså at det er de samme folkene som står bak. De ber folk melde fra om mistenkelige observasjoner på anleggsområdene, spesielt i helgene og utenom vanlig arbeidstid.

Samtidig lover politiet økt patruljering i områder med anleggsvirksomhet i tida framover.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Leter etter brannårsaken

    Politiet fortsetter i dag etterforksningen for å finne årsaken til brannen fredag på Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten der to ansatte omkom. Leder i etterforskingsseksjonen hos politiet i Gjøvik, Siv Opsahl sier det blir en vanskelig oppgave, men at politiet vil bruke den tida som trengs. I morgen vil KRIPOS bistå etterforskingen.

  • Høyre slår seg sammen

    I helga har Hedmark Høyre og Oppland Høyre vedtatt å slå seg sammen til en enhet. Hva den nye organisasjonen skal hete blir klart i februar.

  • Lave rovdyrtap i Hedmark

    Ikke siden 1993 har rovdyrtapene vært så lave i Hedmark som de var i år. Totalt har 177 sauebønder søkt om erstatning på i overkant av 4100 dyr. Ifølge Fylkesmannen har antallet dyr på beite vært relativt stabilt.