NRK Meny
Normal

Ingen spor etter savnet

Redningshelikopteret kan ikke lette på grunn av tett tåke på Sjusjøen. Det er ingen spor etter den savnede mannen i 30-åra.

Leteaksjon Sjusjøen
Foto: Arne Sørenes / NRK

Letemannskapene har vært ute i hele natt uten å finne noen spor etter Lillehammer-mannen som er savnet.

Leteaksjonen fortsetter for full styrke i dag, men tåka vanskeliggjør jobben.

- Vi håper tåka letter snart, slik at vi kommer opp med helikopter og varmesøkende kamera, sier operasjonsleder i Hedmark Frank Løkken.

Hytta var låst

Bilen til mannen ble funnet utenfor hytta på Elgåsen på Sjusjøen. Men hytta var låst og politiet har ikke funnet noen spor etter ham der heller.

Politiet vet ikke hva mannen skulle på fjellet.

Den savnede mannen skal ha reist til hytta fredag eller lørdag. Da han ikke kom på jobb mandag, slo arbeidsgiveren alarm.

Det er gjort forsøk på å spore mannen via mobiltelefonen hans, og siste gang telefonen var i bruk var lørdag formiddag, ifølge politiet.

Store letemannskaper

Video nsps_upload_2009_5_18_22_23_36_1043.jpeg

Rundt 40 personer fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp lette i går med hunder i området der mannen er savnet. Et Sea King-helikopter skulle etter planen delta, men måtte snu på Mesnalia på grunn av tett tåke.

- Vi vil gå på med uforminsket styrke i dag, og håper vi kan ta i bruk heleikopter i letinga, sier operasjonsleder Frank Løkken ved Hedmark politidistrikt.

Politiet har ingen beskrivelse av hvordan mannen var kledd da han forsvant, men er interessert i alle tips i saken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.