NRK Meny
Normal

I robåt over Skagerak

Tore Skarpnord (59) fra Grue skal ro fra Skagerak til Hvaler i sommer. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Tore Skarpnord, Grue
Foto: Ida Nysæter Rasch / NRK

Skarpnord bærer på en drøm som kanskje virker fjern for mange. Rundt St. Hans skyver han årene fra land og legger ut på en strabasiøs rotur fra Skagen til Hvaler. Turen gjennomfører han alene i en 17 fots trebåt.

Besettelse

Grue-mannen har bestandig likt å ro, og det er ikke første gang han legger ut på langtur. For to år siden rodde han fra innerst i Oslofjorden til Hvaler, og dette falt så i smak at han umiddelbart satte seg et nytt mål.

- Det har blitt en slags besettelse som jeg føler meg trygg på at går bra, sier Tore selv. Han skulle ønske det var i morgen han kunne sette i gang, og gruer seg ikke til de eventuelle farene han kan støte på under den farefulle ferden over åpent farvann.

Ingen fare

- Jeg ser helt seriøst ingen fare ved dette, alt er nøye tenkt igjennom og jeg er overbevist om at dette skal gå bra. For meg er det en skam å snu, det skal bare ikke skje. Det er nydelig å ro , og jeg ser fram til å sette meg i båten å komme i gang. At jeg går i land i Hvaler uten problemer er jeg overbevist om, avslutter han selvsikkert med et glimt i øyet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kjørte på sommerdekk

    En bilfører mistet førerkortet på flekken etter å ha blitt stoppet av politiet i Hunndalen i natt – med sommerdekk. Det ble også gitt bruksforbud på bilen.

  • Kjørte av vegen i stjålet bil

    To unge menn kjørte av vegen i Åsmarka med et kjøretøy som var stjålet. Ingen av dem hadde førerkort og politiet mistenker at de to var påvirket av narkotika.

  • Anmeldt for piratkjøring

    Klokka tre natt til lørdag fikk politiet melding om bråk mellom en bilfører og en annen person i Brumunddal. Politiet mistenker at sjåføren drev piratvirksomhet og har både anmeldt han for dette og inndratt førerkortet hans.