NRK Meny
Normal

I robåt over Skagerak

Tore Skarpnord (59) fra Grue skal ro fra Skagerak til Hvaler i sommer. Det er en drøm som går i oppfyllelse.

Tore Skarpnord, Grue
Foto: Ida Nysæter Rasch / NRK

Skarpnord bærer på en drøm som kanskje virker fjern for mange. Rundt St. Hans skyver han årene fra land og legger ut på en strabasiøs rotur fra Skagen til Hvaler. Turen gjennomfører han alene i en 17 fots trebåt.

Besettelse

Grue-mannen har bestandig likt å ro, og det er ikke første gang han legger ut på langtur. For to år siden rodde han fra innerst i Oslofjorden til Hvaler, og dette falt så i smak at han umiddelbart satte seg et nytt mål.

- Det har blitt en slags besettelse som jeg føler meg trygg på at går bra, sier Tore selv. Han skulle ønske det var i morgen han kunne sette i gang, og gruer seg ikke til de eventuelle farene han kan støte på under den farefulle ferden over åpent farvann.

Ingen fare

- Jeg ser helt seriøst ingen fare ved dette, alt er nøye tenkt igjennom og jeg er overbevist om at dette skal gå bra. For meg er det en skam å snu, det skal bare ikke skje. Det er nydelig å ro , og jeg ser fram til å sette meg i båten å komme i gang. At jeg går i land i Hvaler uten problemer er jeg overbevist om, avslutter han selvsikkert med et glimt i øyet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i DAB-radio

  Det ble mindre brann- og røykskader etter en brann i en bolig Harestua i Lunner lørdag kveld. Ifølge politiet startet brannen i en DAB-radio.

 • Storhamar vant etter spennende kamp

  Eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar endte 2–3 etter en spennende kamp. Det var lenge 2–2 før gjestene Storhamar fikk inn ett mål i et av de siste minuttene av kampen. 10.031 så kampen.

 • Spennende i Håkons Hall

  Det er 2–2 i eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall etter rundt halvspilt kamp. Stemningen er spent og høylytt blant de 10.000 publikummerne.

  Eliteseriekamp mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall
  Foto: Karianne Stordal / NRK