NRK Meny
Normal

Hyttestrid på Vardalsåsen

Tre annekser skaper strid på Vardalsåsen i Gjøvik. En mann går til sak fordi han mener byggene er satt opp ulovlig.

De tre anneksene er hver på omlag ti kvadratmeter og rager nesten fem meter i været. Bygginga ble påbegynt før det var henta inn tillatelse fra kommunen.

Har hyra advokat

Trond Vesterås har hatt tilhold i området siden 1965. Han er opprørt over de tre anneksene på nabotomta.

- Jeg vil ha vedtaket underkjent, jeg mener det ikke er riktig å gå fram sånn. Da er det bare å ta seg til rette. Det må være retningslinjer, sier Vesterås.

Vesterås har nå engasjert advokat og varsler at han vil klage til Fylkesmannen. Han mener Gjøvik kommune ikke følger opp regelverket.

- Gjøvik kommunes saksbehandling er slett. De følger ikke lover og regler, sier Vesterås.

- En helt ordinær sak

Gjøvik kommune mener at dette har vært en helt ordnær byggesak. De mener anneksene er i samsvar med kommuneplanen og ser ingen grunn til å gripe inn.

- Ikke hvis det er bygd i samsvar med den løsninga som er blitt godkjent, sier fungerende virksomhetsleder i Gjøvik kommune Audun Bjørnsgård.

Eieren av anneksene vil ikke kommentere saken i dag, men innrømmer at bygging ble påbegynt før søknaden til kommunen ble sendt. Han er ukjent med at det nå vil bli en sak.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.

  • Elg langs vegane

    Det er mykje elg som går langs vegane i både Hedmark og Oppland i ettermiddag. Vegvesenet ber bilistar vere obs på dyra, og seier det mellom andre stadar er elg ved vegen på Rv 3 i Gjøvik-området, Rv 4 ved Harestua og langs E6 ved Brumunddal.

  • Trafikken går sakte

    PÅ E6 mellom Kolomoen og Harmar er det saktegåande trafikk. Det er stor trafikk gjennom vegarbeidsområdet, og køen heng igjen etter oppryddinga ved Uthus i Stange tidlegare i ettermiddag.