NRK Meny
Normal

Hunde-himmelrike?

På Bokrudstad hundesenter i Veldre er det 80 mål med trygg tumleplass. Her trenger ingen å ofre en tanke på båndtvang.

Hunder og hundeeiere i en av Norges største hundekommuner, nemlig Ringsaker, har fått et nytt fristed. Inne er det mjukt kunstgress fra Vikingsskipet og ute ligger landets største tumleplass, uten båndtvang.

En gammel låve er blitt en oppvarmet hall med kunstgress fra Vikingskipet.

Og med ny fin hall, har hundesporten agility fått et oppsving. I låven trenes det agility flere ganger i uka.

I tillegg er det lydighetskurser og andre aktiviteter.

– Bare det at flere hunder kommer sammen, er veldig bra for sosialisering av hundene, sier hundevennen Odd Myhre, som eier hundesenteret.

Hunde-himmelrik?
Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Håper å sikre skolen på Koppang

  Stor-Elvdal kommune kan overta drift av Midt-Østerdal videregående skole fra 2019. skriver Østlendingen. Skolen har vært trua av nedlegging på grunn av dårlig søkertall. Elever aksjonerte tidligere i år for at skolen fortsatt skal bestå på Koppang.

   

  Koppang demonstrasjon
  Foto: Kjell Åge Kampestuen / NRK
 • Eks-tannlege dømt for overgrep

  En pensjonert tannlege i Gudbrandsdalen er i Lagmannsretten dømt for seksuelle overgrep mot kvinner som var pasient hos ham. Ifølge Dølen er dommen fengsel i ett år og to måneder. Det er fem måneder kortere enn straffen i tingretten i april i år.

 • Sprengningsarbeid i gang på E6

  I går startet Hæhre Entreprenør sprenging på E6 ved Uthuskrysset i Stange. Bilistene må belage seg på at trafikken på E6 blir stanset inntil 20 minutter når det foregår sprengning. Info om når og hvor det sprenges er tilgjengelig på nabovarsling.no.

  Sprengningsarbeider igang på nye E6
  Foto: Nye Veier