NRK Meny
Normal

Hunde-himmelrike?

På Bokrudstad hundesenter i Veldre er det 80 mål med trygg tumleplass. Her trenger ingen å ofre en tanke på båndtvang.

Hunder og hundeeiere i en av Norges største hundekommuner, nemlig Ringsaker, har fått et nytt fristed. Inne er det mjukt kunstgress fra Vikingsskipet og ute ligger landets største tumleplass, uten båndtvang.

En gammel låve er blitt en oppvarmet hall med kunstgress fra Vikingskipet.

Og med ny fin hall, har hundesporten agility fått et oppsving. I låven trenes det agility flere ganger i uka.

I tillegg er det lydighetskurser og andre aktiviteter.

– Bare det at flere hunder kommer sammen, er veldig bra for sosialisering av hundene, sier hundevennen Odd Myhre, som eier hundesenteret.

Hunde-himmelrik?
Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen