NRK Meny
Normal

Her var det et svømmebasseng

I 22 år har et svømmebasseng ved Grymyr skole i vestre Gran stått uten vann, og vært et stort rom med søppel og skrot.

Basseng ble auditorium

FAU-leder Solveig Grinder jublerv over nyt auditorium.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Drømmen om et svømmebasseng ved Grymyr skole ble aldri virkelig. I 22 år sto et uferdig betongrom og minnet om det som aldri ble noe av. Det var aldri råd til å gjøre bassenget ferdig og fylle det med vann.

Kick off

Men for to år siden ble skuffelsen snudd til noe positivt. Da var det et kick-off møte, blant annet med idrettslaget i bygda.

– Skuffelsen og frustrasjonen ble snudd til noe positivt. Det var en person som snudde det hele. Det var Anders Paulsen, sier rektor Kåre Rudningen.

Paulsen mente at når det går vegen høna sparker, så må en snu høna. Og det ble gjort. Idrettslaget ble trukket med og etter hvert kommunen.

Fylte opp

Og fredag kunne alle se resultatet av dette arbeidet.

Det som var et tomt betongrom fylt med skrot er blitt et auditorium, bibliotek og et rom som idrettslaget kan bruke.

– Vi er kjempeglade. Det vi har fått er mer anvendelig enn bare et basseng. Vi har for eksempel også et lydanlegg for alle formater og vi kan kjøre kino her, sier Rudningen.

FAU-leder Solveig Grinder er også svært glad:

– Jeg går rundt og stråler. Dette betyr også en ny giv for skolen. Både pedagogisk og metodisk, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bilulykke Moelv sentrum

    Tre personer er kjørt til legevakt for sjekk etter et sammenstøt mellom to biler i Moelv sentrum torsdag ettermiddag. Det er trafikkdirigering på stedet, ifølge politiet.

  • Tre til sjekk etter trafikkulykke

    Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.

  • Dømt for grov voldtekt i Sverige

    En 19 år gammel kvinne og to menn på 22 år fra Eidskog og Sør-Odal er dømt for grov voldtekt i Sverige, skriver Glåmdalen. Det var i slutten av juli at de tre oppsøkte en mann på gaten i Charlottenberg, og tvang ham til å bli med på en biltur. Offeret ble kjørt til et skogholt der han ble utsatt for grov vold og voltekt. De tre personene ble dømt i Karlstad tingrett i midten av oktober.