NRK Meny
Normal

Her var det et svømmebasseng

I 22 år har et svømmebasseng ved Grymyr skole i vestre Gran stått uten vann, og vært et stort rom med søppel og skrot.

Basseng ble auditorium

FAU-leder Solveig Grinder jublerv over nyt auditorium.

Foto: Anne Marie Hvattum / NRK

Drømmen om et svømmebasseng ved Grymyr skole ble aldri virkelig. I 22 år sto et uferdig betongrom og minnet om det som aldri ble noe av. Det var aldri råd til å gjøre bassenget ferdig og fylle det med vann.

Kick off

Men for to år siden ble skuffelsen snudd til noe positivt. Da var det et kick-off møte, blant annet med idrettslaget i bygda.

– Skuffelsen og frustrasjonen ble snudd til noe positivt. Det var en person som snudde det hele. Det var Anders Paulsen, sier rektor Kåre Rudningen.

Paulsen mente at når det går vegen høna sparker, så må en snu høna. Og det ble gjort. Idrettslaget ble trukket med og etter hvert kommunen.

Fylte opp

Og fredag kunne alle se resultatet av dette arbeidet.

Det som var et tomt betongrom fylt med skrot er blitt et auditorium, bibliotek og et rom som idrettslaget kan bruke.

– Vi er kjempeglade. Det vi har fått er mer anvendelig enn bare et basseng. Vi har for eksempel også et lydanlegg for alle formater og vi kan kjøre kino her, sier Rudningen.

FAU-leder Solveig Grinder er også svært glad:

– Jeg går rundt og stråler. Dette betyr også en ny giv for skolen. Både pedagogisk og metodisk, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.