NRK Meny
Normal

Her styrter helikopteret

Se videoen fra helikopterstyrten på Hjerkinn i Dovre.

Helikopter styrter på Hjerkinnn 24.06.14

Videoen ble filmet av: Silje Hansen

Det var på tirsdag at et Pegasus helikopter havarerte rett etter take-off på Hjerkinn i Dovre. Fem personer var ombord i flyet, deriblant en gutt på 11 år. Piloten og co-piloten ble lettere skadd, mens de som satt bak i helikopteret slapp fra det med skrekken.

Helikopterulykke

Helikopteret styret bare få sekunder etter at det hadde tatt av.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Helikopterulykke

Helikopteret ble tatt ut av området, og kjørt til Kjeller for undersøkelser i dag.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK
På videoen ser du at helikopteret tar av fra landingsplassen på Hjerkinn. Helikopteret får aldri ordentlig høyde, og man hører at motoren kutter. Helikopteret mister raskt den høyden det har, og forsvinner ned bak en liten høyde og krasjlander. De som står og ser på det hele blir tydelig overrasket når de skjønner hva som skjer.

Havarikommisjonen på befaring

Havarikommisjonen var i dag på befaring på Hjerkinn, for å prøve å finne årsaken til helikopterstyrten. Det var mange vitner til ulykken, og havarikommisjonen har god tro på at de skal finne årsaken til ulykka.

Det var folk fra forsvaret Norsk institutt for naturforskning som i går dro ut på befaring av det nedlagte skytefeltet. De skulle registrere hvor mange reinsdyr som ferdes på den gigantiske nedlagte skytesletta, som blant annet ble brukt til å øve med klasebomber.

En 11-åring, sønn av en av de som skulle ut på befaringa, var med i styrten.

Befaringen var en del av å kartlegge området, som nå skal ryddes fri for ammunisjon og blindgjengere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Il Tempo Gigante i Høyesterett

  Høyesterett avgjør opphavsretten til "Il Tempo Gigante".Caprino Filmsenter saksøkte Hunderfossen familiepark etter at de bygde en berg- og dalbane basert på den populære bilen.Caprino Filmsenter tapte i Tingretten men fikk mehold i lagmannsretten.

  Folk koser seg i berg- og dalbanen på Hunderfossen i Lillehammer.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Treningspause for Johaug

  Therese Johaug har tatt en lang pause i treningen ettersom hun fikk skjerpet dopingstraffen med tre måneder og må stå over hele sesongen. Hun sier til VG at hun må jobbe for å finne seg sjøl igjen. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste vinter.

  Therese Johaug
  Foto: Håvard G. Hagen / NRK
 • Menighetsråd kan miste makt

  Regjeringen har sendt på høring et forslag til ny kirkelov. 1200 menighetsråd og kirkelige fellesråd landet rundt kan miste lokal makt og pengestøtte. All kirkelig aktivitet kan også bli styrt fra Kirkemøtet og kirkens sentralforvaltning i Oslo.