NRK Meny
Normal

Heltene på nært hold

Inne på serviceparken i Hagfors i Sverige kryr det av rally-supportere. Her får fansen se sine rally-helter på nært hold!

Servicepark Hagfors
Foto: Anne Næsheim / NRK

Flyplassen i Hagfors er omgjort til en stor rally-arena. Her kryr det av pressefolk med kamera og mikrofoner, sikkerhetsvakter i gule vester og unge og gamle rally-supportere. Alle på plass for å møte og se rally-heltene på nært hold.

Hagfors Flygplats er servicearena under svenske rallyet. Her kommer bilene inn mellom fartsprøvene for å skifte dekk eller knuste ruter, for de som har vært skikkelige uheldige, før de legger ut på nye fartsprøver.

Langs landingsstripa ligger teltene tett i tett. Hvert team har sitt telt og det er her all servicen foregår. På den andre sida, rett ovenfor teltene, står publikum. Det er bare et enkelt gjerde som skiller publikum fra teamene, slik at tilskuerne kan følge med når bilene er inne på service.

- Petter er helten

Rett overfor det blå teltet til Subaru og Petter Solberg,  står familien Børslungen Haugen fra Flisa. Det er deres første dag på rallyet, og for barna er det ingen tvil om hvem som er helten.

- Petter er best, mener jentene.

Med store øyne følger de to små jentene med når mekanikerne kaster seg over Petters bil, og skrur og skifter deler i stor fart.

Da Petter kjører ut fra serviceområdet er han så nær at vi nesten kan ta på bilen.

 

Linda Børslungen Haugen (til høyre) med familie på svenske rally
Foto: Anne Næsheim / NRK

 

Kjøp Petters bil for 300 kroner

På supporter-området har bilprodusentene egne stands der de selger t-skjorter, capser og andre effekter. Julie Jones fra Wales selger effekter for Subaru.

- Jeg har vært med rundt i tre år, og trives kjempegodt med å reise fra land til land på denne måten, forteller hun.

Hun forteller at det er en del nordmenn innom, og særlig t-skjortene med Petter Solberg supporter-klubb, klistret over brystet,  er populære blant nordmennene. I tillegg til klær kan du også få kjøpt en modell av bilen til Petter for 300 svenske kroner.

Tre som akkurat har kjøpt seg nye t-skjorter med WRC-trykk er gutte-gjengen Pål, Marius og Espen fra Oslo. Det er 6. året de er i Sverige og ser Rally. Neste helg går turen til Norge.

 - Vi gleder oss til Rally Norway. Det blir bra, smiler de, før de haster videre for å få med seg en ny fartsprøve ute i skogen.

 

Pål( t.v), Marius og Andreas fra Oslo på svenske rally
Foto: Anne Næsheim / NRK

 

Ps! Serviceparken i Rally Norway blir i Vikingskipet i Hamar.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kan bli privat, videregående skole

    Det planlegges privat, videregående skole i Lillehammer, skriver GD. Fylkesutvalget sa nei til å opprette linje for musikk og dans på Lillehammer videregående skole. Nå kan det komme privat videregående skole med disse tilbudene.

  • Bilfører tatt i Brumunddal

    En bilfører i 30-åra ble anmeldt for bruk av narkotika og kjøring uten førerkort, da politiet stanset han i Brumunddal ved 20.00-tida i går kveld. Mannen hadde også med seg mindre mengder narkotika.

  • Fratatt førerkortet på rv 25

    En sjåfør mista førerkortet på rv 25 ved Nyhus i Trysil i kveld etter å ha blitt tatt i 118 km/t i 80-sona.