Har 8000 menn med skjegg, men mangler kongesønn

Mange tusen skjeggebuser meldte seg til dyst da filmskaperne bak «Birkebeinerne» søkte etter vikingstatister. Nå ettersøkes kongesønnen, men utvalget er en god del mer begrenset.

Birkebeinerne

Selv om opptakene snart er i gang på «Birkebeinerne», er ikke rollen som Håkon Håkonsson besatt. Nå oppfordres foreldre til å søke. Her er Knut Bergsliens kjente maleri som viser flukten fra Baglerne.

Foto: Knud Bergslien (1869)

Opptakene til vikingefilmen «Birkebeinerne» starter 17.februar og produksjonsselskapet er på jakt etter den som skal spille kongesønnen Håkon Håkonsson.

Da produksjonsselskapet Paradox søkte etter skjeggete menn som statister fikk de overveldende respons. 8000 moderne vikinger tok kontakt for å få en rolle i storfilmen.

– Ung og blond

Rammene rundt filmen som skal spilles inn på Maihaugen i Lillehammer er nå på plass og opptakene skal starte om et par uker. Men det gjenstår å finne ut hvem som skal inneha filmens viktigste rolle.

– Nå prøver vi å finne kongebarnet og søker en gutt som er mellom 10 og 18 måneder gammel. Han bør være blond og være vant til folk. Det er også et krav at han kan gå noen skritt, sier produsent Finn Gjerdrum til NRK.

I ønskelisten over den perfekte kongesønnen er eneggete tvillinger spesielt ønsket. Foreldrene bør helst ikke bo for langt unna innspillingsstedet på Lillehammer da det vil bli mye farting til og fra i opptaksperioden fra 17. februar til 23. mars. Selv om det er en gutterolle kan jenter også søke.

Småtasser kan få filmrollen som Håkon Håkonssen i storfilmen Birkebeinerne

Produsent Finn Gjerdrum har strenge krav til den som får rollen som kongesønnen i storfilmen.

– Satte statistrekord

Men at det vil bli 8000 unge, lovende kongsemner som melder seg, har ikke Gjerdrum noe tro på. Han mener det ble satt norsk rekord da de skjeggete mennene bombarderte filmens castingansvarlige.

– Jeg tror ikke det er en film i Norge som har fått så mange henvendelser fra statister som «Birkebeinerne». Så vi har et rikt utvalg å ta av, og det er vi veldig glade for, sier Gjerdrum.

Nils Gaup har regi og Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen spiller hovedrollene. Filmen som handler om Birkebeinernes dramatiske flukt for å redde kongesønnen Håkon Håkonsson fra Baglerne.

Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen

Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen spiller alle i den kommende vikingefilmen.

Foto: Laila Meyrick Velour / Paradox