HamKam mangler en million

HamKam mangler nå én million av 3,2 millioner kroner for å unngå skifteretten. Bedrifter og tidligere spillere bidrar for å redde klubben.

Morten Kristiansen

Styreleder i HamKam, Morten Kristiansen, ser lysere på framtids til HamKam. Klubben har de siste dagene sikret over to millioner kroner og mangler nå en million kroner for å unngå konkurs.

Foto: Ola Bjørlo Strande

Fristen for å skaffe den siste millionen er utsatt fra tirsdag 1. juli til fredag 4. juli klokka 12.

Tidligere spillere bidrar

Det er både bedrifter og enkeltpersoner som nå har sagt seg villige til å kausjonere for minimum 100.000 kroner hver. Kausjonen skal være sikkerhet for et lån klubben tar opp for sikring av likviditet inntil kostnadskuttene begynner å virke.

Flere tidligere HamKam-profiler har nå gitt tilsagn om å stille kausjon på 100.000 kroner hver for å ta opp et lån på den siste millionen.

Blant disse er Ståle Solbakken, samt Truls og Tom Haakonsen.

– Jeg var for noen dager siden skuffet over at interessen ikke var større for å være med å redde klubben fra konkurs og 5. divisjon, men nå føler jeg at det ser bedre ut for HamKam, sier styreleder Morten Kristiansen.

Kutt i spillerlønninger

Spillerne har tidligere fått varsel om at det kan bli aktuelt å kutte i spillerlønningene.

– Foreløpig har vi ikke tatt stilling til det, og heller ikke hvor mye lønningene eventuelt skal kuttes, sier Kristiansen.

Klubben har allerede kuttet 4,5 årsverk med oppsigelser i administrasjonen fra tirsdag 1. juli.

– Vi er avhengig å drive billigst mulig, og flere fra støtteapparatet er sagt opp. To av dem har sagt seg villige til å jobbe på dugnad resten av året, sier Kristiansen.