NRK Meny
Normal

HamKam må fortsatt kjempe for å beholde klubblisensen

HamKam må ha positiv egenkapital og bedre økonomisk drift innen årsskifte ellers vil klubben miste lisens, men daglig leder er optimist.

HamKam på Briskeby

HamKam er avhengig av gode fotballresultater for å trekke publikum til kampene, og da hjelper det å vinne 2–1 mot Kristiansund som HamKam gjorde på søndag.

Foto: Knut Sveen / NRK

I dag presenterte fotballforbundet regnskapstallene innrapportert av klubbene i Tippeligaen, Toppserien og Adeccoligaen per 30. juni 2013.

Norges fotballforbund deler klubbene inn i tre soner: grønn, gul og rød. I rød sone er klubbene som ikke har skikk på økonomien.

HamKam har ikke vært noe annet sted siden forbundet begynte med soner i 2009.

Maks tre år i rød sone

I Hedmark er det 1. divisjonslagene HamKam og KIL som sliter mest med økonomien.

Tallene viser at Kongsvinger fortsatt er i gul sone, noe som betyr at fotballforbundet er fornøyd med klubbens økonomiske kontroll. Samtidig må de jobbe litt til for å komme over i grønn sone.

HamKam er fortsatt i rød sone, og har vært der så lenge at de kan miste klubblisensen i slutten av året.

Ved nyttår har de vært i rød sone i 36 måneder, noe som er maks for hvor lenge en klubb får være der. Rød sone indikerer at Norges Fotballforbund ikke er fornøyd med økonomistyringen i klubben.

Optimist

Klubben må ha positiv egenkapital og bedre økonomisk drift innen årsskiftet, ellers vil klubben miste lisensen.

Men daglig leder Finn Jul Paulsen er optimist, og mener klubben vil være ute av rød sone når fristen går ut i slutten av året.

– Vi har aldri vært så nære og i en så god situasjon som vi er i akkurat nå på mange år. Så jeg er veldig optimist, sier Jul Paulsen til NRK.

– Gode resultater er viktig

Klubben må også vinne kamper, noe HamKam gjør om dagen. Søndag vant de 2–1 mot Kristiansund, og ligger dermed på en 5. plass på tabellen. Det vil si at opprykksstreken ikke ligger så langt unna.

Jul Paulsen sier de nå skal jobbe hardt og målrettet slik at klubben er ute av rød sone når fristen er ute.

– Vi er avhengig av gode sportslige resultater og hardt arbeid. Vi har en åtte-ti tiltak som vi jobber med for å komme oss ut av rød sone. Men vi er også avhengig av at vi spiller god fotball og trekker publikum til kampen.

– Går utover det sportslige

Kongsvinger har klart å holde seg i gul sone andre halvår på rad, men har vært i rød sone i flere år og i til sammen 34 måneder. Klubben har jobbet hardt for å holde seg i gul sone.

– Vi har kontroll på økonomien nå. Det er først nå det siste året at vi har tatt ordentlig tak i økonomien og har ryddet opp. Det har vært et tøft år for oss i år. Det har gått utover det sportslige, men vi måtte gjøre de grepa vi gjorde, sier daglig leder i KIL, Espen Nystuen.

Han sier det er positivt at de nå har kontroll på økonomien, så nå gjenstår det å overleve 1. divisjon. Kongsvinger ligger rett under nedrykksstreken etter søndagens tap.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Utopi å kjøre traktor på lastebil

    Landbruksminister Jon Georg Dale mener det er en utopi å frakte traktorer på lastebiler, slik vegvesenet har tatt til orde for. Vegveset har oppfordret bønder til å la traktoren stå eller frakte den på lastebil for ikke å hindre trafikken. – Det er en meningsløs uttalelse, sier Dale til Nationen.

  • Utsetter dobbeltspor i Stange

    Byggestart for dobbeltspor fra Kleverud til Sørli i Stange blir utsatt. Bane Nor har ikke har fått oppstartfinansiering via statsbudsjettet. Departementet mener det er behov for å se strekningen i sammenheng med strekningen til Åkersvika i Hamar.

  • Lettere skadd i elgpåkjørsel

    Sjåføren er lettere skadd, etter kollisjon med elg på riksveg 15 mellom Lalm og Vågå. Nødetatene er på stedet. Elgen ble avlivet av Viltnemda.