NRK Meny
Normal

Halvt års ventetid på rusbehandling

Rusmisbrukere på vente opptil 6 måneder på behandling ved institusjoner i Hedmark og Oppland.

En gutt ruser seg på piller.
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Rusmisbruk er et økende problem i Norge, og ofte kan det være vanskelig å få behandling for problemene.

Hjelpen kommer for sent

Ved Blå Kors Behandlingssenter på Eina er ventetiden i dag på over et halvt år før man kan få tilbud om fast behandling.

Leder for senteret, Signi Lundgård sier dette er alt for lenge.

- For noen er det viktig å komme inn fort når motivasjonen for å få hjelp er der. Da er det viktig å gi de respons så fort som mulig, sier Lundgård.

Men denne hjelpen er det ikke alle som får.

- For noen kan det da være for sent. Særlig for de som er akuttpreget. Men rusmiddelomsorgen er ikke topp prioritet, sier Lundgård.

Hun sier det i dag ikke er nok kvalitetsmessige behandlingsplasser for de som trenger det. Hun mener dette er noe ansvarlige myndigheter må se på og gjøre noe med.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.