NRK Meny
Normal

«Ingen grenser-Hageland» i mål på Dovrefjell

I forrige uke la Geir Arne Hageland ut på sin egen markering av grunnlovsjubileet. I dag ankom han endestasjonen Dovre, etter å ha pigget seg de 200 kilometerne fra Lillehammer.

Pigger seg fra Lillehammer til Dovre

Geir Arne Hageland har hatt med seg flere personer på turen over fjellet. I dag kom de til Dovre.

Foto: Fredrik Solbu Jullumstrø / NRK

– Vi har hatt en liten periode hvor vi måtte sikte etter hver eneste stikke, og vi har hatt litt mer vind enn i dag, men totalt sett har det vært en bra tur.

Geir Arne Hageland, kjent blant annet fra første sesong av «Ingen grenser» på NRK1, har kommet til målstreken ved Hjerkinn fjellstue, etter vel en uke på tur i fjellheimen.

Geir Arne Hageland amputerte begge beina da han var fem år gammel. Han ønsket å markere 200-årsjubileet for Grunnloven på sin egen måte, nemlig ved å pigge 200 kilometer på langrennskjelke.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hageland feirer målgangen på Dovre

Her feirer Geir Arne Hageland at han er framme på Dovrefjell etter en strabasiøs ferd på 200 kilometer.

– Mye vær underveis

Selv om værmeldingene viste tidvis mye vær i løpet av turen, var det ikke aktuelt å endre tidspunktet, blant annet fordi de andre deltakerne hadde bedt seg fri for å være med.

– Vi måtte bruke en dag lengre på grunn av tunge forhold og en del vind. Så har vi kjørt med hund fra Grimsdalsvegen og over til Dovrefjell, det gikk så fort at jeg ikke klarte å holde meg på kjelken. Jeg har nok falt av fire ganger i dag, men det har vært skikkelig artig! sier Hageland.

Da ideen om å legge ut på en ny ferd dukka opp, var barndommens marker i Dovre naturlig stoppested for Hageland, som gjorde lillehamring av seg for to tiår siden. I dag ble altså den 200 kilometer lange turen avsluttet med strålende sol i fjellheimen når turfølget ankom Dovre.

Bengt Fasteraune og Geir Arne Hageland

Geir Arne Hageland og Dovre-ordfører Bengt Fasteraune etter «målgang» tirsdag.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

«Evig og tro»

I fjor pigget han seg fra Gausdal til Beitostølen, for å markere at Ridderrennet fylte 50 år. Han markerte også bursdagen til Rondane nasjonalpark, som fylte 50 år i 2012. Den ti dager lange turen og opplevelsene underveis resulterte i en film-hyllest, en timelang dokumentar som ble vist på NRK vinteren 2012.

Målet med den siste turen på lista har, i tillegg til å markere Grunnlovens 200-årsdag, vært å vise fram naturområdene i regionen, gjenerobre Snøhetta som nasjonalfjell og markere Eidsvoll-eden fra 1814, «evig og tro til Dovre faller».

Se video fra turstarten i forrige uke her:

Geir Arne Hageland markerer grunnlovsjubileet med å pigge seg fra Lillehammer til Dovre, ei strekning på 200 kilometer.

Fotograf: Fredrik Solbu Jullumstrø.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog med stor overvekt

    Et transportfirma fikk et samlet gebyr på nesten 110 000 kroner etter at to vogntog ble stoppet med overlast av Statens vegvesen i Elverum i går. Kontrollen ble gjort på fylkesvei 546 i Elverum, som har redusert aksellast.

  • Ingen pågrepet etter brann

    Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter brannen ved rådhuset i Raufoss i går kveld. Det brant ved søppelkassene utenfor rådhuset og videobilder viser at en person bar paller til arnestedet.

  • Ønsker tips om brann

    Politiet ønsker tips fra publikum som har sett en mørkkledd person i forbindelse med en brann i Raufoss i kveld. Politiet tror brannen er påsatt etter funn av paller på en kasse over et kjøleaggregat, samt at det er sikret en video av hendelsen.