NRK Meny
Normal

Gull, sølv og bronse i VM

Vebjørn Berg fra Stange har tatt både gull og sølv under VM i skyting - 300 meter rifle helmatch i Kroatia. Torsdag kveld tok Tore Brovold, også han fra Stange, bronse i skeet.

Vebjørn Ber gratuleres av samboeren under landskytterstevnet i 2005.
Foto: Joar Elgåen / NRK

 

Sammen med resten av det norske laget tok han laggullet i konkurransen.

Berg tangerte først verdensrekorden, men bare minutter etter, ble han slått med tre poeng av lagkameraten Espen Berg Knutsen som vant gull. De to deler rom under verdensmesterskapet, og Berg er ikke lei seg for at han mistet verdensrekorden til lagkameraten.

- Det er aldri bittert og tape for en kamerat, smiler Berg.

Skytterne skyter både liggende, knestående og stående i denne øvelsen, og Vebjørn Berg gjorde det naturlig nok godt i alle stillingene.

- Dette var denne øvelsen vi hadde størst forhåpninger i, men konkurransen er hard så vi kan ikke ta noe for gitt, sier han. Hele 120 nasjoner konkurrerer i dette mesterskapet, og bare i øvelsen rifle helmatch, deltok 20 nasjoner.

Bronse til Brovold

Tore Brovold fra Stange tapte omskytingen om sølvet, men tok bronse i VM i skeet i Zagreb torsdag.

Brovold traff 147 duer, det samme som sølvvinner Valerij Tsjomin fra Russland.

Russeren fikk åtte treff i omskytingen, og Brovold sju treff. Andrei Ineshin fra Estland tok gullet med 148 fulltreffere.

Håper på flere medaljer

Lørdag skal skytterne konkurrere i rifle halvmatch, så det blir ikke tid til å hvile på laurbærene særlig lenge. Allerede i morgen starter det norske laget med treninger. Vebjørn Berg har forhåpninger om å gjøre det bra også i denne øvelsen. I fjor tok han sølv i rifle halvmatch  i EM.

- Nå blir det å slappe av og få trent litt før matchen, sier han. 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.