NRK Meny
Normal

Til våren starter utbyggingen av både E6 og Dovrebanen

I november kunne Jens Stoltenberg endelig åpne den nye firefelts E6 fra Oslo til Minnesund. I dag har Stortinget vedtatt at byggingen kan fortsette nordover mot Hamar.

Stoltenberg

I november åpnet Stoltenberg nye E6 ved Minnesund. I 2014 vil en lignende seanse kunne finne sted i Hamar.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Byggearbeidet på 17 kilometer dobbeltspor på Dovrebanen, fra Langslett til Kleverud, og 21 kilometer firefelts E6 mellom Minnesund og Espa starter til våren. Det vedtok Stortinget i dag.

– Det betyr at vi kan kjøre Fra Oslo til Hamar på ny firefelts E6 høsten 2014, sier Tone Sønsterud som er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet fra Hedmark.

Fare for nye runder

Dagens vedtak ble gjort på tross av at Høyre KrF og Venstre for få dager siden uttalte at de vil utsette hele prosjektet.

– Alle vet jo hvor lang og trøblete vegen fram til dette vedtaket har vært. Men nå, i innspurten trodde vi at vi var enige. Dersom saken skulle blitt redegjort for på nytt ville det tatt lang, lang, lang tid før Stortinget igjen ville kunne behandle denne saken, sier Sønsterud.

Også Frp foreslo en utsettelse, men kun av jernbaneutbyggingen.

– Det ville i realiteten betydd en utsettelse av hele prosjektet siden dette er et fellesprosjekt mellom veg og bane, sier Sønsterud.

Det er et av landets største samferdselsprosjekter noensinne som det nå er gitt grønt lys for.

Det er svært viktig, spesielt for Hedmark, at vi nå er i ferd med å få gjennomført byggingen av denne transportåra helt til Hamar, sier stortingsrepresentanten.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Låve brant ned på Lora

    På Lora på Lesja brant en låve ned til grunnen sent søndag kveld. Det var ingen dyr i bygningen. Det var ingen spredningsfare til andre hus. Brannen ble meldt ved 23-tida søndag kveld.

  • Storhamar tapte – Løke vist ut

    Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

  • Trafikkuhell på E16

    Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.