NRK Meny
Normal

Godbit for Nugatti-liten

Det var bare en ting som var interessant i søppelposen som ekornet fikk tak i på Tufingsdalen i Os i går. Enno Swets fikk foreviget nøtteliten med Nugattiboksen.

Ekorn1

Fotograf Enno Swets er usikker på om ekornet har godt av Nugatti, men det falt hvertfall i smak.

Foto: Enno Swets

– Vi hadde vært ute en liten tur for å fiske, og vi hadde hengt søppelposen på en spiker utenfor inngangsdøra på hytta. Der kommer normalt ikke dyrene til, men da vi kom tilbake fra fisketuren så vi at ekornene hadde klart å komme seg opp og revet hull på søppelposen, sier Swets, som fikk foreviget det fornøyde ekornet.

Ekornet brydde seg lite om at Swets dro fram kameraet.

– Det var flere ekorn i området, og de var mer opptatt av Nugattiboksen og hverandre, enn de var av fotografen, sier han.

Han legger til at ekornene ved hytta er ganske tamme.

– Vi måtte til slutt ta fra ekornet boksen, fordi det begynte å gnage på plasten. Da var det ikke noe Nugatti igjen, sier han.

Ekorn2

Ekornet var mer opptatt av boksen sin enn av fotografen.

Foto: Enno Swets

Kjenner ekornene godt

Swets forteller at de ofte har ekorn på fuglebrettet ved hytta.

– Etter hvert har de blitt så tamme at de omtrent spiser fra hånda. Hvis man legger solsikkefrø i vinduskarmen kommer de inn og henter dem, sier han.

Han ser forskjell på de ulike ekornene som er på besøk.

– Vi kjenner dem godt etter hvert. I dag har det vært flere et nytt ekorn her, som vi ikke har sett før. Vi har 3–4 som er faste, sier han.

Ekorn3

Ekornene kommer helt innenfor dørkarmen hvis det er en godbit å få tak i.

Foto: Enno Swets

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Palestinere mot Trump i Gjøvik

    Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener Jerusalem er palestinernes hovedstad like mye som jødenes.

  • Tre til sjekk etter trafikkulykke

    Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.

  • Dømt for grov voldtekt i Sverige

    En 19 år gammel kvinne og to menn på 22 år fra Eidskog og Sør-Odal er dømt for grov voldtekt i Sverige, skriver Glåmdalen. Det var i slutten av juli at de tre oppsøkte en mann på gaten i Charlottenberg, og tvang ham til å bli med på en biltur. Offeret ble kjørt til et skogholt der han ble utsatt for grov vold og voltekt. De tre personene ble dømt i Karlstad tingrett i midten av oktober.