NRK Meny
Normal

Kristine bygger treningspark for egne penger

Kristine Granli fra Beitostølen ønsker å lage en treningspark til fri benyttelse så sterkt, at hun tar opp 100.000 kroner i lån for å realisere planene.

Kristine Granli

Kristine Granli håper å få satt drømmen om en utendørs treningspark til tilgjengelig for alle ut i live. Parken er planlagt å ligge i bakgrunnen.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Jeg var hos regnskapsføreren min på torsdag og han var oppgitt. Han lurte på hvorfor jeg ikke kan bruke penger på noe som gir mer avkastning!

Kristine Granli peker utover et område dekket av snø, lokalisert like nedenfor det øverste hotellet i sentrum av Beitostølen. For øyeblikket er det lite annet enn vanlig vintermark, men det kan komme til å endre seg. Granli har nemlig planer om å lage Norges største ute-treningspark, som alle kan benytte gratis, i sentrum av Beitostølen.

Tok opp lån i banken

Parken vil koste rundt 250.000 kroner. Halvparten har hun allerede på plass, mens resten tar hun enn så lenge fra egen lomme.

– Kommunen har sagt at de vil bidra, det samme har Beitostølen Utvikling, men jeg vet ikke når og hvor mye. Det tar så lang tid, så da tok jeg kontakt med banken og ba om en kassakreditt på 100 000 og det fikk jeg.

For å vente lenge, det har hun ikke tid til. Planlagt åpning av parken er 30. mai.

– Så får jeg håpe at jeg får på plass sponsorer innen da eller i hvert fall inne året er omme, sier hun og ler.

Hun har allerede en treningspark, som hun vil bygge sammen med en såkalt Tuftepark. Tufteparken består av ti treningsstativer, hvor man bruker sin egen kroppsvekt som motstand. Apparatene i parken skal kunne brukes av dem som vil, og skal være et lavterskel-tiltak for uorganisert idrett.

Får ros av initiativtaker

Det finnes 15 Tufteparker på landsbasis, men ingen i Hedmark og Oppland. Mannen bak treningspark- ideen, Lasse Tufte, er imponert over Kristines engasjement.

– Vi har ikke sett at noen andre har gått inn og tatt finansieringen av en slik park, stort sett stopper det på kommunalt plan. Det er kjempefint at hun tar initiativet og får opp parken, hun har allerede etablert et miljø på Beitostølen, sier Tufte.

Treningsapparatene i parken vil se ut som enkle stativer, i forskjellige høyder og med forskjellige former. Og treningen skal være utfordrende for alle, lover Granli.

– De ser ut som gamle klatreapparater, lik de som barn bruker. Det vil stå plakater med informasjon om hvordan de skal brukes, helt fra enkle øvelser for hele kroppen til en konkurranseform som kalles «street workout».

Kristine vil tilby instruksjonsstimer i parken mot betaling, men ellers er tanken at det hele skal være gratis.

– Her kan alle komme og trene når de vil, helt gratis.

Slettefjell

Brukere av treningsparken vil få utsikt til Slettefjell.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Samlet inn 700.000 til ulverettsak

  Verdens Naturfond og Utmarkskommunenes sammenslutning har samlet inn 700.000 kroner til ulverettssaken som starter i neste uke.
  Det skriver Nationen. WWF har saksøkt miljø- departementet fordi de mener den norske ulveforvaltningen truer bestanden.

 • Innbrudd i verksted

  Det har vært innbrudd i et verksted ved Skjefstadfossen i Elverum i natt. En del verktøy er stjålet.

 • Tok penger fra dement

  En kvinne er siktet for å ha tappet sparekontoen til et familiemedlem for over 500.000 kroner. Samboeren hennes var oppnevnt som verge for familiemedlemmet, men hun tok over styringen av økonomien og fikk ut alle pengene. Hun har erkjent forholdet.