NRK Meny
Normal

Gilde rammes på nytt

Det kan igjen bli full stans i slaktingen på Gildes anlegg på Rudshøgda. Årsaken er at kjøttkontrollørene tas ut i streik fra tirsdag. 

Gilde HedOpp Rudshøgda
Foto: NRK

 

Akademikerne varslet i dag at de trapper opp streiken i staten. Tirsdag blir ytterligere 330 medlemmer tatt ut i streik og dette vil blant annet ramme kjøtt- og fjørfektrollen til Mattilsynet Ringsaker. Alle 9 verterinærene som utfører kjøttkontrollen ved Gildes anlegg på Rudshøgda legger ned arbeidet.

Permitteringsvarsel sendt ut

Slakteriet, som ble sterkt berørt av mistanken om E.coli i kjøttdeig, blir dermed hardt rammet igjen. E.coli-saken førte til full produksjonsstans i nesten to måender i vinter, men det viste seg etter hvert at E.coli-smitten ikke kom fra slakteriet i Ringsaker.

18. april ble slaktingen tatt opp igjen, men nå blir det trolig full stans igjen. - Det er sendt ut betinget permiteringsvarsel til 60 ansatte i slaktelinja og det blir full stopp i slaktingen, sier Nina Sundqvist som er kommunikasjonsdirektør i Gilde til NRK.

Neste helg kan ytterligere 150 ansatte ved Gilde på Rudshøgda bli permittert.

Det er leit at vi skal blir rammet som en uskyldig tredjepart.

Nina Sundqvist, kommunikasjonsdirektør Gilde

Hardt rammet slakteri

E.coli-saken har rammet Gilde-konsernet hardt og denne saken kommer på toppen av en rekke problemer for selskapet. - Det er leit at vi skal blir rammet som en uskyldig tredjepart. Det er også   dyreetisk uheldig at kjøttprodusenter ikke får levert dyr til slakting, sier Nina Sundqvist. Særlig vil grisebønder bli rammet av dette.