NRK Meny
Normal

Gift i 70 år!

Ester (87) og Paul (93) Nystuen på Tynset feirer jernbryllup etter 70 års ekteskap. - Det gikk så fort. Vi hadde ikke klart det hvis vi ikke var godt samspilte, sier Ester.

Gift i 70 år!
Foto: Stein S. Eide / NRK

- Han er bra. Han har i hvert fall vært flink til å hjelpe til hele tida, sier Ester etter 70 år med mannen.

- Ho er helt i orden ho, svarer Paul på spørsmål om han fortsatt er like glad i kona si etter så mange års ekteskap.

En kjekkas på dansegulvet

Ester og Paul møtte hverandre på en dansefest på Tynset for over 70 år siden. Hun, som opprinnelig var fra Ålen i Sør-Trøndelag, jobba som barnepike i bygda. Han var bonde på Tynset.

- Han var kjekk. Og så flink til å danse! Han satt ikke en eneste lek han, minnes Ester. Siden den tid har de vært samspilte i jobbing på gården og oppdragelse av fire barn.

Visst krangler de

De som måtte tro at de har klart å holde sammen i 70 år fordi de ikke har kranglet, tar feil.

- Det er sånn med alle ekteskap det. Men vi vart da venner att, sier Ester. Hun tror ikke de hadde klart å holde sammen så lenge hvis de ikke hadde hjulpet hverandre med husarbeid, matlaging, stell av barn og arbeid på gården.

Avhengig av hverandre

Jernbryllupsjubilantene sier de blir gladere i hverandre jo eldre de blir.

- Jeg er veldig avhengig av han. Jeg hadde ikke klart meg uten deg jeg, sier Ester til Paul.

- Vi er avhengig av hverandre hver dag, sier Paul.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK