NRK Meny
Normal

Gelius og Haraldsen gir ut bok

Presten møter partyprinsessa når Einar Gelius og Pia Haraldsen skriver og gir ut bryllupsbok sammen.

Einar Gelius og Pia Haraldsen

Den ene er trofast formidler av 'fadervår', den andre er kjent for mote og make-up. Sammen utgir Jon Gelius og Pia Haraldsen en bryllupsbok.

Er du en av dem som går rundt og dagdrømmer om bryllup – eller som har kommet skrittet nærmere, med ringen rundt fingeren og bryllupet huket av i kalenderen? Da får du snart muligheten til å få råd fra svært så uventet hold – duoen Einar Gelius og Pia Haraldsen!

Ja, du leste riktig.

Boken startet gjennom telefonrøret

Pia Haraldsen på James Bond-premiere

Pia Haraldsen har hatt rojal kjæreste fra Luxembourg, sammen med moren jaktet etter kjærligheten på TV og vært redaktør i Cosmopolitan. Her er hun i velkjent positur på den røde løperen.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Med han som landskjent prest og hun som mote- og partyprinsesse er vel ikke akkurat Gelius og Haraldsen den første duoen som springer til den logiske hjernehalvdelen. Men så ble de da heller ikke kjent på normalt vis.

– Jeg og Pia har kjent hverandre i noen år. Men vi ble ekstra godt kjent for tre år siden – da vi skulle forsøke å sette verdensrekord i telefonsnakking! Så vi snakket sammen på telefon et helt døgn, mimrer Gelius leende.

Og legger til:

– Og det var slik vi kom inn på dette med bryllup.

– Spenningen ligger i kontrastene

Gelius, som for tiden er sogneprest i Lom i Oppland, legger ikke skjul på at de to neppe er åpenbare kompanjonger sett fra utsiden.

– Vi er jo veldig forskjellige på mange måter. Hun har sin kompetanse på dette med mote, trender og party, og jeg har min erfaring med det å holde seremonier, det å kunne tale til brudepar. Så vi sitter på hver vår kompetanse, men sammen syns jeg dette blir veldig spennende.

Og på spørsmålet om det egentlig er et behov for en «bryllupsbok» som de kommer med, som illustrerende nok heter «Kunsten å feire bryllup», svarer Gelius:

– Det er skrevet lite bøker om dette temaet, man finner stort sett ting på nettet og i bryllupsmagasiner. Så selv mener vi at det er på høy tid at det kom en skikkelig bok om bryllup, fra A til Å.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Einar Gelius

Han har selv vært gift og viet flere hundre brudepar - nå ønsker Einar Gelius å gi sine råd til blivende ektepar.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Ønsker ingen kirketvang

Og han er opptatt av at brylluper i dag kan bli vel ekstravagante, på bekostning av hva det egentlig handler om – en kjærlighetshandling.

– Man trenger ikke nødvendigvis ikke ha disse overdådige bryllupene som man ser i magasinene, man kan gjøre det enkelt og finne sin egen vei, mener presten.

Bryllup

For mange er bryllupsdagen, når brud får brudgom og kjærligheten får faste rammer, den viktigste og største dagen i livet.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Og selv om Gelius er nettopp prest og en kirkens mann, vil han ikke presse noen blivende brud til å skride over kirkegulvet.

– Jeg er glad for alle som ønsker å gifte seg, kirkebryllup eller ei.

Veien etter bryllupsnatta

Gelius påpeker imidlertid at det vanskeligste kapittelet i et forhold begynner når bryllupsvalsen er ferdigdanset og den berømte bryllupsnatta er overstått.

– I et lengre perspektiv handler det jo om et godt samliv, om hvordan få det til å fungere når hvetebrødsdagene er over, sier sognepresten, som selv har vært gift tidligere.

For øvrig: Verdensrekorden i telefonsnakking ble det aldri noe av. De to ble, som Gelius sier, «disket på det aller siste oppløpet». Enda godt at 24 timers slarv kunne brukes til noe – og bli til bok.