NRK Meny
Normal

Gedigent Harley-treff på Vinstra

Over 10.000 Harley Davidson motorsykler kommer på treff på Vinstra i juni. Politiet planlegger beredskapen og innrømmer at treffet blir en kjempeoppgave.

Harley Davidson treff på Vinstra
Foto: AP Photo/Morry Gash / Scanpix/AP

Harley Davidson-treff på Vinstra i juni
Foto: AP Photo/The Fresno Bee, Craig Kohlruss / Scanpix/AP

Medlemmer av kriminelle MC-gjenger som Hells Angels og Bandidos er venta til det store Harley-treffet - det såkalte Harley Davidson Superrally 2006.

 

13.000 i Sverige

Da det samme treffet ble arrangert i Skåne i Sverige i 2004, kom det rundt 13.000 deltakere, og cirka 1.000 av dem var medlemmer i de beryktede MC-gjengene Hells Angels og Bandidos.

Politiet i Skåne satte opp en spesialstyrke på 100 mann som skulle overvåke Harley-treffet. Det var i meste laget, sier journalist Kjell-Åke Persson i avisa Helsingborgs Dagblad.

- Det eneste politiet måtte gripe inn for, var fyll. De pågrep en av lederne for Hells Angels for fyll, sier Persson. Mange var irritert over politiets mange kontroller og situsjonen ble tilspisset, sier han.

Største politiaksjon noensinne

Politibetjent Jon Gaarden på Vinstra avviser at de vil bruke like store styrker, men han innrømmer at MC-treffet vil utløse den største politiaksjonen på mange, mange år i Gudbrandsdalen, trolig den største noensinne.

- Akkurat hvordan vi forbereder oss, vil vi ikke si, men vi vet at de kommer og vil ta våre forholdsregler, sier Gaarden.

Politiet på Vinstra forventer å måtte takle trafikk-kaos og fyllekjøring, narkotikabruk og narkotikaomsetning.

Overvåkes 24 timer

Jon Gaarden, som er med i gruppa av politifolk som forbereder innsatsen under det såkalte Harley Davidson Superrally 2006. Og det er klart at MC-treffet blir en stor politioppgave.

- Ja, politiet kommer nok til å overvåke MC-treffet døgnet rundt, sier Gaarden.