Gamle biler og fargesprakende damer

70 veteranbiler og 180 damer i tidsriktige klær har denne helgen deltatt i Greta Molanders Æresløp.

Monica Dalsjø, Marit Stomperudhaugen, Anne Kari N. Gaasø, Karen M.Leira og Eva Herneshagen

TAR`N HELT UT:Monica Dalsjø, Marit Stomperudhaugen, Anne Kari N. Gaasø, Karen M.Leira og Eva Herneshagen var i år med på Greta Molanders Æresløp for sjette gang. Damene fra Odalen velger seg et nytt tema hvert år og i år var de raggere.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Starten gikk fra Hamar lørdag morgen, og fortsatte til Sunne i Sverge med bankett lørdag kveld. Løpet endte søndag ettermiddag i Kongsvinger der bilene kruset over målstreken. Billøpet er til ære for den legendariske, kvinnelige rallykjøreren Greta Molander, og ble arrangert for 19. gang i år.

Damer og biler

Sissel Hafsås var med å starte det hele for 19 år siden.

– Tanken om en bilklubb for damer kom egentlig fra mannen min. Han er mer enn normalt interessert i bil. Han mente at vi damene også burde ha en bilklubb, og derfra var veien kort til et billøp, sier Sissel Hafsås.

Damene var i kontakt med Greta Molander, og hun ga dem rettigheter til å bruke hennes navn. Greta Molander selv kom aldri på noen av løpene deres før hun døde i 2002.

Sissel Hafsås og Mette Bubred

ARRANGØRER: Sissel Hafsås og Mette Hubred som både deltagere og arrangører av Greta Molanders Æresløp.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Hun ble syk den ene gangen det var planlagt at hun skulle komme, men vi har fått en pokal av henne, som hun selv har vunnet i et løp. Den pokalen får vinneren i vårt løp holde i, og får inngravert navnet sitt på, før vi setter den tilbake på et trygt sted til neste løp, sier Hafsås.

Greta Molanders Æresløp er ikke bare for de veldig bilinteresserte, mange er med mest for det sosiale.

– Interessen for løpet er økende. Det er moro. Vi ber om at folk kler seg tidsriktig i forhold til hvor gammel bil de kjører, og mange gjør mye ut av det. Noen har mange antrekk i løpet av helgen, sier Mette Hubred, som er president i klubben.

Raggere fra Odalen

Med i løpet for sjette gang i år var en venninnegjeng fra Odalen. De hadde kledd seg ut i tidsriktig antrekk som raggere. Klærne sto i stil til bilen de fem venninnene har kjøpt sammen.

Karen M. Leira var med i Greta Molanders Æresløp 2015 sammen venninnene Monica Dalsjø, Marit Stomerudhaugen, Anne Kari N. Gaasø og Eva Herneshagen.

RAGGER FOR EN HELG: Karen m. Leira og venninne var raggere for en helg da de deltok på Greta Molanders Æresløp.

– Vi er absolutt ikke bilinteresserte, men dette synes vi er moro. Vi skifter ikke dekkk på bilen selv en gang. Vi er med fordi det er en sosial og morsom ting å gjøre sammen, sier Monica Dalsjø.

Damene ble venninner for 23 år siden, og har de siste årene hatt Greta Molanders Æresløp som sin årlige jentetur.

De har fått mye oppmerksomhet i løpet av helgen, og stortrives med det. I år var de raggere, men teamet er nytt hvert år. De har både vært cowboyer og fine damer på tidligere løp.

– Det er moro å kle seg ut og gjøre litt ut av det. Vi har allerede valgt tema for neste års løp, men det er hemmelig, sier Eva Herneshagen.

 Åshild Huse Gulbrandsen fra Skotterud og Trine Ånerud fra Magnor

FARGEGLADE: Åshild Huse Gulbrandsen fra Skotterud og Trine Ånerud fra Magnor var blant de mest fargesprakende deltagerne på æresløpet i helgen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
Tove Husvåg fra Oslo vant Greta Molanders Æresløp 2015.

VINNEREN: Tove Husvåg fra Oslo vant Greta Molanders Æresløp 2015. - Jeg er helt skjelven. Utrolig moro å vinne, sier Husvåg, som er med for andre gang i æresløpet.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
Stine E. Engen fra Kongsvinger

MANGE PRISER: Det ble i løpet av helgen delt ut mange priser og utmerkelser. Stine E. Engen fra Kongsvinger måtte ta mange kjøreturer gjennom Kirkenær for vinne fotorebusen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK