NRK Meny
Normal

Frykter tullingstempel i ny internasjonal dramasatsing

Flisa kan bli drama på Netflix og HBO. Tidligere stortingsrepresentant frykter bygdetullingstempel.

Per Roar Bredvold

Tidligere stortingsrepresentant, Per Roar Bredvold (Frp), mener serien vil fremstille Flisa negativt.

Foto: Ann- Kristin Mo

– Vi vil bli fremstilt som noen bygdetullinger for å skape en interessant serie, og det er vi ikke.

Det sier tidligere stortingsrepresentant Per Roar Bredvold (Frp).

Bakgrunnen er at kommunestyret i kveld tok stilling til om de skulle bevilge 200 000 kroner til den planlagte dramaserien "Ingenmannsland," som kan bli vist på strømmetjenester som Netflix og HBO nordic.

Manusforfattere Anneke Von der Lippe og Jo Anders Johnsen falt pladask for landsbyen Flisa i Hedmark som innspillingssted for deres nye internasjonale satsing.

Kaffegata på Flisa

"Et Norge i miniatyr" er hvorfor Flisa er plukket ut som innspillingssted for ny dramaserie, ifølge manusforfatterene.

Foto: Ann- Kristin Mo

– Vi håper veldig på at Flisa er på vår side. Vi har reist rundt, og opplever at Flisa har alt det vi trenger. Et Norge i et miniatyr, sier Von der Lippe.

– En enorm mulighet

Politikerne i Åsnes kommune var delte på spørsmålet om de skal bevilge penger til den planlagte dramaserien.

– Dette kan være en enorm mulighet som vi bør gripe med begge hender. Det er ikke hver dag at velrenomerte folk kommer hit og som vil satse her, sier varaordfører, Kristian Botten Pedersen (V), som håpte på et flertall i kommunestyret i kveld- og fikk det.

Han viser til dramaserien Himmelblå som fikk tusenvis av turister i etterkant av serien, og at turisme er et fokusområde for kommunen.

Men det ble ikke et ja fra Frp i dag:

– Kommunen Åsnes er en ROBEK- kommune, det vil si under økonomisk administrasjon fra fylkesmannen, så vi kan ikke bruke penger på hva som helst, avslutter Bredvold.

Ingen klisjefylt bygdehumor

Von der Lippe sier serien ikke handler om Flisa og folk som bor der, og at folk ikke vil bli fremstilt som bygdetullinger.

Anneke von der Lippe

Manusforfatter, Anneke Von der Lippe falt pladask for Flisa.

Foto: Gro Holm

– Det er viktig for oss at folk kan kjenne seg ordentlig igjen. Plutselig kan livet ditt bli snudd på hodet, og du havner i et ingenmannsland hvor du verken vet ut eller inn, avslutter Von der Lippe.

Serien skrives i i disse dager, og manusforfatteren forteller at de er ute etter å ha spennende karakterer med mange sider som vi kan følge i flere episoder, ikke klisjefylt bygdehumor.