NRK Meny
Normal

Enda flere evakuert

Det er fare for nye ras på Otta. I ettermiddag ble sju nye hus evakuert. Et jorde er i ferd med å sige ut.

Ras i Sel
Foto: Andreas Moen

Sju hus på Dahle ved Otta ble evakuert ved 17-tiden tirsdag ettermiddag. Da hadde en geolog sett over området der det gikk et ras tidligere i dag og han konkluderte med at det er overhengende fare for nye ras.

De som er evakuert får tidligst flytte tilbake fredag.

Ola Næprud, beredskapsleder Sel kommune

- Det er et jorde på gården Leiren som er i ferd med å skli ut. Hvis det skjer, vil store jordmasser rase ned i en bekk. Det kan bli et stort og farlig ras, sier lensmannen i Sel, Ragnar Andreassen.

- Pass på barna

Bekken renner gjennom boligområdet på Dahle og det er husene som ligger nærmest elva som er i fare.

Det er mye vann i bekken. Og det er mye jord som kan rase ned i den. Derfor ber lensmannen folk passe på at ungene deres ikke leker ved bekken eller på lekeplassen i nærheten.

- Vi vet ikke hvor stor fare det er for at jordet raser ut, men vi vet at det er fare for at det skjer, sier lensmannen.

Vakthold

Hjelpekorpset og Sivilforsvaret er kalt ut for å holde vakt på rasstedet og på vegene i området utover kvelden.

- De som er evakuert får ikke flytte tilbake før tidligst fredag, sier plan- og beredskapssjef i Sel kommune, Ola Næprud. De evakuerte får tilbud om å bo på Grand Gjestegård inntil videre.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • En bil av veien

    En bil har kjørt av veien på fylkesvei 250 mellom Vingrom og Vingromsåsen. Utforkjørselen skjedde om lag 8 kilometer fra Vingrom. En mann var i bilen, men han skal være ute av kjøretøyet.

  • Telenor-ansatte i Gjøvik reagerer

    Telenor-ansatte reagerer på at 23 ansatte i Gjøvik må slutte som et ledd i omorganiseringen. Det sier en av de ansatte, Lise Randi Bjørnstad. El og IT-forbundet mener at dette vil føre til forverret arbeidsmiljø for de gjenværende.

    Lise Randi Bjørnstad
    Foto: Ruth Barsten / NRK