NRK Meny
Normal

Frivillig tilbud til 25000 kroner

Elever på idrettslinja ved Trysil Videregående skole, vil få et nytt tilbud utenom skoletiden. Den nye satsingen "Snow Team Trysil" koster fra 25000 kroner i året.

Trysil Videregående

Det nye tilbudet koster 25000 kroner, og skal være i tillegg til skoletilbudet.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Med "Snow Team Trysil" vil elever ved idrettslinja i Trysil få et helhetlig tilbud også utenfor skoletiden.

Helge Bonden

Styreleder i 'Snow Team Trysil' Helge Bonden, sier dette blir et profesjonelt tilbud i tillegg til skolen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Trysil, som Norges største skisted bør jo ha en profesjonell toppidrettssatsing for sin videregående skole. Det er det "Snow Team Trysil" vil tilrettelegge for. Det gjelder alpint, freeskii, skiskyting, snowboard og langrenn, så skal vi tilby noe utover skolens ordinære tilbud, sier Helge bonden som er styreleder i "Snow Team Trysil".

Det frivillige tilbudet starter neste skoleår og vil koste fra 25000 kroner i året. I konkurranse med private idrettsgymnas mener de dette vil styrke idrettslinja i Trysil.

Høy egenandel skremmer ikke elevene

I dag bruker elevene anlegget i Trysil både i skoletiden og i fritiden. Det nye nå er at de kan få organisert tilbud også i fritiden. Dagens elever tror ikke at egenandelen vil skremme.

– Er man en idrettsutøver som satser, så gjør man ganske mye for å få satset. Jeg tror elevene vil betale, sier Marie Bruserud som kjører snowboard og som er elev ved skolen.

– Vi har alltid et behov for tettere oppfølging, så dette er et tilbud med høy trenertetthet og mye ekspertise sier Hermann Stensby som driver med skiskyting.

Skeptisk

Aasa Gjestvang

Fylkesråd i Hedmark. Aasa Gjestvang er skeptisk til egenandel og kobling til offentlig skole.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

– Lokalt initiativ er veldig bra, men vi kan ikke blande skole og egenbetaling. Det må ikke være noen kobling med egenbetaling og det som skjer i skolens regi, sier Aasa Gjestvang i Hedmark Fylkesråd.

Gjestvang er skeptisk til det nye frivillige tilbudet ved skolen.

– For meg sånn umiddelbart så høres dette ut som ei ganske kraftig gråsone som vi må se nærmere på. Vi driver skole uten noe som helst form for egenbetaling, og vi kan heller ikke markedsføre skoletilbud som har noe med egenbetaling å gjøre, sier Gjestvang.

Gjestvang vil ikke ha noen koblinger mellom egenandel og den offentlige skolen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.